MotoNews.pl

Problem z ukladem chlodzenia Carina EEEEEE 1.6 92r

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Mam problem z moim badziewiakiem.Wyrzuca mi plyn przez zbiorniczek i to spore ilosci tj.ok.5L/100km.Myslalem,ze to termostat i go dzisiaj wyrzucilem.Zrobilem 30km i pusty zbiorniczek a o chlodnicy nie wspomne.Co moze byc przyczyna??

chyba dmuchneło ci uszczelke

Na 100% uszczelka - ale jesli dbasz o auto tak jak sie o nim wyrazasz to nic dziwnego... jeszcze chwile pojezdzisz to i silnik wykonczysz bo w takie upaly jak nie ma plynu to o chlodzeniu biedak moze tylko pomarzyc... nie mowiac juz o tym ze jak wywali Ci uszczelke do konca to staniesz gdzies w szarym polu i bedziesz biadolil na toyote-badziewiaka no comment

Witam.Zrobilo sie troche chlodniej i problem zginal.Od dwoch dni nie ubylo nawet kropelki.Wg mnie chyba pompa wodna niedomaga.A badziewiak mowie,bo nienawidze tego auta.Przesiadlem sie z mazdy przymusowo i jestem zorczarowany.Szczegolnie jesli chodzi o wyposazenie.Brakuje mi tej calej elektryki no i wygody.

Jakos to dziwne ze przestalo... no ale niech jezdzi jak najdluzej - a co do braku elektryki i wygody to mogles przesiasc sie albo do lepiej wyposazonej Cari (ja w swojej mam elektryczne szyby w 4 drzwiach, lusterka i klimatyzacje mimo, ze jest z 91 roku) albo do np. Camry no i ciekawe z jakiej mazdy sie przesiadles do Cari ze czujesz taka roznice ?

Weź to sprawdź dokładnie-bo cuda się nie zdarzają
Jeśli płyn się dostaje do silnika a masz zamiar dalej tak jeździć to remont gwarantowany.
Cytat:
2006-07-11 20:21:41, waldii pisze:
Przesiadlem sie z mazdy przymusowo i jestem zorczarowany.Szczegolnie jesli chodzi o wyposazenie.Brakuje mi tej calej elektryki no i wygody.

Z czego jesteś niezadowolony z Toyoty czy z wersji wyposażenia,przecież to nie jest jakaś tam wada ani usterka-trzeba się było przesiąźć na wersję full wypas a nie narzekać na Cari

Witam.Dzisiaj zrobilem ok.800km i wsio oki.Nie wiem jak to mozliwe ale sama sie naprawila a powaznie to zrobilo sie troche chlodniej.Byle wytrzymal silnik jakies 3 miesiace,bo wtedy przesiadam sie na moja ukochana MADZIARKE 626.A toye kupilem taka jaka udalo mi sie wyrwac.Mialem powazny wypadek mazda a potrzebuje samochod codziennie.No to gielda i kupno czegos co jezdzi i jest japonskie.Duzego wyboru nie mialem.Sorki chlopaki,ze tak narzekam na toye ale to jest auto z przymusu a mazde kochalem.Mysle,ze jakbyscie przesiedli sie z waszych toyotek do mazdy to tez byscie narzekali.Wiec spoko locco
POZDRO dla wszystkich

Cytat:
2006-07-12 22:16:55, waldii pisze:
Mysle,ze jakbyscie przesiedli sie z waszych toyotek do mazdy to tez byscie narzekali.Wiec spoko locco POZDRO dla wszystkich

No nie wiem
Z japończyków jeździłem 323,626,Accordką no i wreszcie E9 BESTIA
Potem się przesiadłem na Mondka
Lepiej się nie wypowiadam bo Mod mnie wywali.
Wniosek tylko jeden:
Tylko Toyka