Samara na Ukrainę

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nadszedl czas rozstania z Lada. Nie mam juz sil, kasy i czasu na walke
z korozja. Zmieniam autko i w zwiazku z tym wystawilem Lade na allegro. Odezwalo sie do mnie 2 Ukraincow. Jutro jeden z nich ma przyjechac i obejrzec samochod. Zastanawiam sie tylko nad formalnosciami zwiazanymi ze sprzedaza auta za granice.

Znalazlem na forum post, w ktorym jest info, ze podpisuje sie tylko umowe kupna sprzedazy. Dostalem jednak informacje od kolegi, ktory sprzedal kiedys Lade Ukraincowi, ze potrzebny jest jeszcze jakis papier z urzedu celnego. Jego Lada poszla na czesci w Polsce wiec nie musial tego podpisywac. W moim przypadku mysle, a nawet jestem pewny ze Lada pojedzie w calosci i jeszcze komus posluzy pare lat.

Stad pytanie czy macie moze jakies doswiadczenia ze sprzedaza auta do kraju poza Unia? Jakie sa procedury?

Mam nadzieje, ze nie wykluczycie mnie z klubu i pozwolicie mi jeszcze wpasc na zlot nieladnym autkie

kontaktuj sie z Ariim82 on praktykował takie rzeczy

a co kupujesz?

Swoją Ładę sprzedałem na UA w całości...
Podpisałem normalną umowę kupna sprzedaży i zgłosiłem to w wydziale komunikacji, tam wypełniłem dodatkowy papier który mówi że sprzedałem auto za granicę, wraz z dowodem rejestracyjnym i tablicami oraz tabliczką znamionową. Po tygodniu dostałem decyzję o sprzedaży auta. z tym udałem się do ubezpieczyciela celem rozwiązania umowy ubezpieczeniowej...

Dzięki za pomoc

Łada sprzedana. Ukraincy bardzo zadowoleni,a ja odczuwam zajebista pustke Dorzucilem im jeszcze komplet zimowek, zapasowa szybe i bagaznik na dach. Przyjechali z polskim posrednikiem ktory mowil ze Ukraincy sa bardzo zainteresowani 2106 i ze na Ukrainie ten model schodzi za 1500 Euro z pocalowaniem reki. Generalnie nabywcy zrobili na mnie bardzo dobre wrazenie. Dobrali sie w piatke do Lady i sprawdzili wszystko co mozna sprawdzic. Puscilem ja doscy tanio, ale wkrotce czeka mnie kolejne ubezpieczenie i nie bylo sensu jej trzymac i placic kolejnej skladki majac w perspektywie nastepny samochod. Adasco pytal "co kupuje "wiec odpowiadam Toyota Corolla 1,4 Liftback Terra z 1999. To auto mojego Taty, ktory prawie moczy buty w wiadrze z chlorem przed wejsciem do samochodu Jest super zadbana. Niestety prawdopodobnie bede niezmotoryzowany do wakacji, bo rodzice kupuja nowe auto i na realizacje zamowienie trzeba czekac do czerwca

Cytat:
2007-02-16 20:51:36, 83matys pisze:
Łada sprzedana.

Czyli kolejna osoba mówi Ładzie papa