Cytat:
|
2006-07-21 16:46:08, kASIAG pisze:
Witam ponownie narodził się nowy problem który dotyczy jednych ze siłowników tak sądzę? Problem ten polega na tym iż mam w escorcie zamek centralny na pilota i gdzieś od ok 2-miesięcy gdy chcąc zamknąć auto z pilota zamek się zamknął a następnie otworzył, ale alarm się uzbroił. Tak więc w rzeczywistości auto powinno być zamknięte a jest otwarte. Brat wyjął mi wtyczkę od siłownika po stronie pasażera i taraz zamek działa idealnie. Jak z powrotem podłączę tę wytczkę od drzwi ze strony pasażera to tak jak by było zwarcie gdzieś na siłowniku-tak mi powiedział brat. Tak więc narazie jeżdzę z wyjętą wyczką i troszę mi to utrudnia życie bo muszę pamiętać że jak wychodzę z auta to muszę zamknąć drzwi od pasażera ręcznie. Czy trzeba w tym przypadku zmieniać cały siłownik od zamka centralnego? Pozdrawiam
|
|
Dzieje sie tak poniewaz silownik nie ma wystarczajacej sily pociagnac linki od zamka. Przyczyna jest prawdopodobnie albo haczenie gdzies linki od zamka albo poprostu sam zamek ciezko chodzi i silownik nie moze go pociagnac. Ja radzilbym nasmarowac zamek i ciegno linki, powinno pomoc