Problem ze siłownikiem drzwi-zamek centralny

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam ponownie narodził się nowy problem który dotyczy jednych ze siłowników tak sądzę? Problem ten polega na tym iż mam w escorcie zamek centralny na pilota i gdzieś od ok 2-miesięcy gdy chcąc zamknąć auto z pilota zamek się zamknął a następnie otworzył, ale alarm się uzbroił. Tak więc w rzeczywistości auto powinno być zamknięte a jest otwarte. Brat wyjął mi wtyczkę od siłownika po stronie pasażera i taraz zamek działa idealnie. Jak z powrotem podłączę tę wytczkę od drzwi ze strony pasażera to tak jak by było zwarcie gdzieś na siłowniku-tak mi powiedział brat.
Tak więc narazie jeżdzę z wyjętą wyczką i troszę mi to utrudnia życie bo muszę pamiętać że jak wychodzę z auta to muszę zamknąć drzwi od pasażera ręcznie. Czy trzeba w tym przypadku zmieniać cały siłownik od zamka centralnego? Pozdrawiam

Cytat:
2006-07-21 16:46:08, kASIAG pisze:
Witam ponownie narodził się nowy problem który dotyczy jednych ze siłowników tak sądzę? Problem ten polega na tym iż mam w escorcie zamek centralny na pilota i gdzieś od ok 2-miesięcy gdy chcąc zamknąć auto z pilota zamek się zamknął a następnie otworzył, ale alarm się uzbroił. Tak więc w rzeczywistości auto powinno być zamknięte a jest otwarte. Brat wyjął mi wtyczkę od siłownika po stronie pasażera i taraz zamek działa idealnie. Jak z powrotem podłączę tę wytczkę od drzwi ze strony pasażera to tak jak by było zwarcie gdzieś na siłowniku-tak mi powiedział brat. Tak więc narazie jeżdzę z wyjętą wyczką i troszę mi to utrudnia życie bo muszę pamiętać że jak wychodzę z auta to muszę zamknąć drzwi od pasażera ręcznie. Czy trzeba w tym przypadku zmieniać cały siłownik od zamka centralnego? Pozdrawiam

Dzieje sie tak poniewaz silownik nie ma wystarczajacej sily pociagnac linki od zamka. Przyczyna jest prawdopodobnie albo haczenie gdzies linki od zamka albo poprostu sam zamek ciezko chodzi i silownik nie moze go pociagnac. Ja radzilbym nasmarowac zamek i ciegno linki, powinno pomoc