Blokowanie ciegna gazu

« Poprzedni | Nastpny »
mam problem od czasu do czasu gdy silnik pracuje przy ruszniu z miejsca odczuwam blokade pedalu ,natomiast w czsie normalnej jazdy to jest zwalnianiu przyspieszaniu jest wszystko ok. sprawdzaem link ale wyglada na nieuszkodzon nawet troch wpuciem wd40 do pancerza, czy moe to by wina przepusnicy co o tym sdzicie.

Miaem tak e po postoju, przy naciskaniu gazu by wyczuwalny opr natomiast po jego pokonaniu wszystko chodzio ju normalnie. Najpierw dziao si tak po duszym postoju, potem te po krtszych. W czasie jazdy byo ok.

Link te sprawdziem - przed odpaleniem auta popatrzylem pod mask i stwierdziem e linka chodzi lekko, natomiast samo cigno na przepustnicy nie chciao si da obrci. Po mocniejszym szarpniciu zaczynao chodzi normalnie.

Po czyszczeniu przepustnicy przeszo. Koszt u mnie - 50 z ale za to teraz jest faaajnie...

A i jeszcze jedno. Trzeba byo zdemontowa ca przepustnic bo po czyszczeniu "na aucie" efekt by mizerny...

Pono samemu mona to czyszczenie zrobi ale ja nie wiem jak...

[ wiadomo edytowana przez: Pigletto dnia 2006-08-03 18:31:45 ]

dzieki za informacje znalazem w starszych postach temat ju kiedy poruszany czyszczenie przepustnicy problem w tym e niewiem jak do tego podej czy jest to skomplikowane zdemontowanie przepustnicy ja mam inst.gazow silnik 3sef

4 ruby i jest Twoja
Tylko zapamitaj dobrze gdzie ktra rurka od podcinienia idzie
I nie ruszaj przypadkiem TPS'a jak nie masz problemw na jaowym i z przyspieszaniem.
Pozdro.

-----------------
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***

« Poprzedni | Nastpny »