Nubira2 1.6, raz gaśnie raz strzela

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam taki problem, moje autko strasznie zaczeło strzelać,( tzn. mam wybuchy w filtrze powietrza) od pewnego czasu sytuacja sie nasiliła, strzela pzry dodawaniu gazu przy ruszaniu. itp. .Kolejnym problemem jest gaśnięcie auta na wolnych obrotach.Gaśniecie to polega na tym że wskazówka obrotomierza spada bardzo szybko na dół (na jałowym biegu lub kiedy wcisne sprzęgło) i ta sytuacja jest przeważnie kiedy silnik jest jeszcze niedogrzany.Dodam że zmieniłem niedawno świece na NGK,filtr popwietrza, podczas zakupu tego auta poprzedni właściciel powiedział że wymieniał przewody wysokiego napięcia ja osobiście przejechałem 5000 km.,a instala to druga generacja.

Typowy objaw dla słabej iskry. Czy świece założyłeś takie jak podaje fabryka, czy jakieś super zamienniki bo miało być lepiej? Często lepsze jest wrogiem dobrego . Sprawdź/zmień przewody, kopułkę, palec, może to być również wina cewki WN. Druga możliwość to totalnie uboga mieszanka (zatkany filtr gazu, przycinające się elektrozawory, syf w przewodach itp.) lub baaardzo rozregulowana instalacja. Czy po wymianie filtra powietrza byłeś na regulacji? Jeśli nie to być może jeździłeś na zabitym filtrze, a jak silnik odetchnął pełną piersią to okazało się, że na LPG jest ubogo.