ssacy SF FIAT {C}22 i 4333582 i chyba 66.8?
wydechowy SF FIAT {C}6 i 4334832 i 315
wydechowy SF FIAT {C}8 i 4334832 i 839
oraz glowice z zaworami 42mm36mm o numerach{nie ma typu glowicy jak 125 czy 132 itp tylko sam numer}:
F.F .................. 2V
.......................362
4371507
ktos wie z czego to?

a co do glowicy to po malych ogledzinach widze ze jest "zjechana" do gniazd zaworowych i nosi maly slad spawania a raczej "nadlewki" materialu w jedenej z komor, pstrykne foto glowicy i tu wrzuce, moze ja rozpoznasz
dzieki.
Kupiłem głowice "na zapas " i nie bardzo wiem z którego jest roku. Głowica jest bardzo mało splanowana i chiałbym ja zrobic na wiekszych zaworach itd ale tu powstaje problem czy wymieniac gniazda zaworowe czy nie. W Modifying and tuning fiat/lancia twin-cam engines jest tabelka z numerami głowic i sa podane informacje na ich temat. Np numer głowicy Barta128 jest w tym spisie i była stosowana w 131 1585 i 132 1756. Mojego numeru niestety nie ma w tym spisie a jest to 4460623 obok jest symbol S73, natomiast obok prowadnicy 3 zaworu wydechowego w kółku jest odlane 83 - rok produkcji ?? Czy ktos z Was wie skad pochodzi ta głowica(lub ma takowa w samochodzie) i czy gniazda wytrzymaja spalanie gazu ? Za wszelka pomoc z góry dzieki
Pytam gdyz kiedys na tym forum czytałem ze u kogos w 1,8 po remoncie głowica wytrzymywała 10 tys na gazie i potem trzeba było ja zdejmowac i od nowa docierac zaworki, a nie usmiecha mi sie co 10 tys zdejmowac głowice. Wiec teraz juz sie pogubilem
i sadzi w kolektor ssący spalinami ! (o ile chce jeszcze pracować )