Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() akurnik HF MEMBER Był: Pony, Jest: Vec ... Grodzisk Mazowiecki | 2006-08-13 11:46:17 Witam serdecznie wszystkich szanownych klubowiczów.
Mam problem z moim gaźnikiem w ponym. Silnik 1.5 zasilanie konwencjonalne. Jak go wyregulować? Gdzie jest regulacja składu mieszanki, regulacja dyszy wolnych obrotów itp...??? Nawet w Shop Manualu nie ma nic napisane na ten temat. Moje autko bardzo trudno zapala już w temperaturze poniżej +20 stopni C. Mam nowe świece, przewody i zapłon ustawiony na lampę stroboskopową. Jeszcze jednym objawem jest to że przy uruchomionym już zimnym silniku nagłe wciśnięcie gazu powoduje natychmiastowe zgaszenie silnika. Myślę że mogą to być też zanieczyszczone dysze główne paliwa ale (wstyd się przyznać) pojęcia nie mam które to są!!! Na ciepło problem znika. Jeśli możecie to pomóżcie mi się z tym uporać bo jesień już nie długo i znowu będę miał problem z zapalaniem. ![]() |
![]() akurnik HF MEMBER Był: Pony, Jest: Vec ... Grodzisk Mazowiecki | 2006-08-14 11:49:48 Przewertowałem wszystko i znalazłem coś o SAS1, SAS2, SAS3 i MAS. MAS to regulacja składu mieszanki ![]() ![]() W dużym fiacie było inaczej. Wszystko było jasne i wiadome. Gaźnik fiatowski przynajmniej reagował na kręcenie śrubami regulacyjnymi. ![]() Dalej nie wiem co z tym zrobić... |