Połączenie chłodnicy z DOHC

« Poprzedni | Następny »
Pytanie z mojej strony chcę założyć szeroką chłodnicę do mojego poldka gdyż zwykła trochę nie wyrabia w korkach i tutaj moja zagwostka jak podłączyc rurę która idzie od dołu chłodnicy z termostatem w dohc ponieważ jest tam trójnik z którego wychodzi wąż do zbiorniczka wyrównawczego i że tak powiem koniec węża wychodzi w normalnym silniku od poldka do pompy płynu poziomo a w DOHC musi byc połaczony z termostatem w pionie i tutaj moje pytanie czy moge umieścić fragment idący do zbiorniczka miedzy pompa a termostatem czy musi on być przed termostatem??? Z góry THX.

Mam nadzieję, że pomoże W tym konkretnym przypadku obieg płynu jest nieco inny bo jest zastosowany termostat w obudowie przykręcany do wyjścia płynu w głowicy-nie ma trójnika ale działa i to bez najmniejszych problemów

No i własnie tutaj sie pojawia problem jako że ja mam termostat na przewodzie i rozchodzi się on na trzy przewody musiałbym albo na gorąco jakos nagiąć tą rurę od chłodnicy albo uciąć ten fragment na którym jest odejście do zbiorniczka i połączyć go jakoś z fragmentem przed termostatem??

Przecież możesz zrobić u siebie dokładnie tak, jak jest na fotce. Musisz jedynie wsadzić w głowicę termostat (może być od Poldka) i zatkać jedno wyjście na trójniku przy głowicy-resztę możesz puścić tak, jak jest na moich fotkach.

Mozesz odciąć od rury tą część z której masz odprowadzenie do zbiorniczka i wykorzystać ją jako połączenie termostat-pompa. Jest tam kawałem prostego, kawałek zagiętej. Powinno starczyć. chciałem tak chyba zrobić.

tak to u mnie wyglada

Zainstalowałem chłodnicę i w końcu obciąłem fragment który ma na sobie odpowietrzenie i umieściłem go między termostatem a pompa jest tylko jeden dziwny mankament cieknie płyn na półączeniu termostat a rura z odpowietrzeniem cybant dokręcony a z dołu i tak podcieka najdziwniejsze było to że miałem mocowania górne do szerokiej chłodnicy a zaznaczam że jest to borewicz 86 rok dolnych nie było a górne były nie było nic przerabiane bo wczesniej jeździł nim dziadek i miał zwykłe 1.5 AA no ale cóz operacja sie udała pacjent jak najbardziej żyje.

Sorki chciałem wrzucić parę fotek zainstalowanej chłodnicy ale nie za bardzo wiem jak bo imageshack-iem nie da rady chociaz z drugiej strony to może sie da tylko ja dupa wołowa jestem??

podeślij mi albo komuś innemu chętnemu - da sie na pewno bo sam wstawiałem

Witam pytanie z serii tech. czy do 2.0 DOHC mozna zastosowac termostat od Polda zamontowany w obudowie na głowicy przy zastosowanym trójniku z tym że trójnik nie posiada w sobie termostatu???Czy musze coś zmienic w węzach czy moge pozostawic tak jak jest , tylko włożyc termostat w obudowe???

JA zrobiłem tak:
Wlożyłem termo z OHV do głowicy. Trzeba mu delikatnie zmniejszyć średnicę.
Trójnik na głowicy zostaje.
Zamiast termostatu założyłem trójnik do rur wodociągowych z wkręconą zaślepką od strony węża małego obiegu. Trójnik do dostania w każdym sklepie hydraulicznym.

możesz jakąś fotke zapodać ?

Jeśli znajde części składowe. DOHC fiata w moim samochodzie to historia.

jeszcze jedo pytanie do Seru
gdize miałeś wpięty gaz??? parownik widze ale nie widze gdzie wpięty

« Poprzedni | Następny »