Kupiłem liczniki ze stareł łady

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

Chciałem się pochwalić, że kupiłem za 10zł "piękne" liczniki ze starej Łady (chyba 2103). W skład zestawu wchodzi licznik, obrotomierz (obydwa z fajnymi klasycznymi wskazówkami), ciśnienie oleju (z napisem w j. ros. "masło") i poziom paliwa- niestety ktoś wymontował wskaźnik ładowania (jeżeli ktoś taki ma to chętnie ODKUPIĘ!!!). Całość chcę zamontować w swoim maluchu i tu mam PROŚBĘ!!! Kto mi poda "manual" jak przerobić obrotek z 4 na 2 cylindry (tamat poruszany na forum, ale nie mogę go znaleść).

Ja tam nie wiem jak, ale witam ludzia z okolic Bielska, coraz wiecej nas

Pozdr.
Sebastian

nie przerabiaj tylko załóż silnik z zastawy albo z fiata 127(lub inny 4-ro cylindrowiec) gdzie kupiłeś tak tanio zegary? na złomie?
też bym sobie takie kupił. Masz pomysł jak to zmontować w obudowie?Czy bedziesz stosował starą obudowe z licznika takiego jak fl?

Za 10 to tanio ja kupiłem niedawno na szrocie pod Radomiem za 30 ale komplet i wygladaja jak nówki
Niedługo montuje w samarze bo nie ma nic piekniejszego niż te zegarki. Poptrz na stare fotki deski np. z fiata 124 Spyder- są identyczne( tylko napisy nie po rusku) .
Gratulacje
P.S. LAdowanie powinienieś dorwac bez problemu .

Będę chciał założyć (po odpowiednich przeróbkach deski) całą deskę rozdzielczą z takiej Łady. Znalazłem dzisiaj jeszcze jedne takie zegary (też bez prądu) ale już za 40zł, także jak ktoś chce to mogę mu je kupić.

sprostowanie - w tej desce nigdy prądu nie było !!!
była benzyna, ciśnienie oleju i temp cieczy chłodzącej - voltomierza należy szukać osobno w modelach 2104/2105
ja mam komplet (razem 6 sztuk) tzn brakuje mi czasomierza (identyko jak w ferrari 308 GTB )