MotoNews.pl
12Drgania kierownicy przy hamowaniu prawdopodobnie przekładnia (156689/0) - NT

Drgania kierownicy przy hamowaniu prawdopodobnie przekładnia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Posiadam Bmw e36 323i. Podczas hamowania odczuwalne są dość wyraźne stuki na kierownicy. Nie są to tarcze bo te wymieniłem niedawno bo ta z lewej strony była walnięta co powodowało straszne drgania przy hamowaniu a i w zawieszeniu nie ma już luzów. A drgania pozostały. Mój mechanik powiedział że na przekładni kierowniczej z lewej strony są jakieś luzy. Próbował to zlikwidować dociągnięciem jakiejś śruby na przekładni ale się to nie udało bo dostęp do niej jest bardzo utrudniony. Powiedział że najprościej kupić używaną przekładnię. Czy można naprawić przekładnie jeżeli powodem tych drgań byłaby rzeczywiście ona? Czy kupić używkę?

Witam - miałem podobny problem , tylko najpierw dokładnie sam sprawdz czy to jest przekładnia kier. , bo to może byś luz na końcówkach lub amor masz padnięty , wymieniałeś łącznik drążka kier , bo u mnie przez niego miałem wrażenie że mam luzy na przekładni , i jeszcze jedno jak wymieniasz to nie żałuj na pożadne części bo ja kupiłem czesci firmy krzak i nawet nie zrobiłem 1000 km i jedna strona jest do wymiany a kierownica lata przy chamowasniu jak by miało sie koło urwać