Witam,
Mam Toyotke e11 z silnikiem 4EFE i sa dziwne objawy przy 1 i 2 biegu. Tzn. szarpie mi lekko samochodem jak rozpedze sie na jedynce lub na niej jade i zdejmuje noge ze sprzegla. Obroty sa stabilne w granicach 1000-1500 zalezy od ilosci gazu jaki dam przed zmiana na 2. Szarpie mi lekko jesli chce wychamowac silnikiem na jedynce i zdejmuje noge z gazu. Obroty wtedy nie szaleja jak inni maja w opisach na forum ale tak jakby mulilo silnik i tracil moc, cos jak skakanie zabki. raz glosniej zawyje i raz ciszej. Wtedy wlaznie poszarpuje. Samochod ma 110 tys km na liczniku. Byly wymieniane swiece kable, sprzeglo na nowe z dociskiem. Zauwazylem tez ze te dolegliwosci objawiaja sie bardziej jak np. samochod stoi i jest zimny, na cieplym silniku po zrobieniu kilku kilometrow objawy maleja ale i tak szarpie. Efekt na jedynce jest taki ze jak chce zwolnic np aby zaparkowac to mi poszarpuje. Lekko tez wyczuwam szarpanie na 2 jak zwlaniam sprzeglo po zmianie na 2, nie ma takich objawow na 3,4,5 oraz wstecznym. Na 2 tez nie szarpie jak wychamowywuje auto 2 biegiem. Obroty na 2 tez sa stabilne przy minimalnym szarpaniu po zmianie z 1 na 2 tzn puszczaniu sprzegla. Czy macie jakies pomysly?
[ wiadomość edytowana przez: Toyotka007 dnia 2009-11-17 14:15:32 ]