ASB w Omega C 2.5 tds pilnie (!) poszukuje uszczelek.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tak wlasnie, mam omege C na silniku 2.5tds i pilnie poszukuje adresu, numeru email'a lub innego kontaktu z producentem lub dystrybutorem uszczelek do automatycznej skrzyni biegow.

Skrzynia zaczela szwankowac (brak mocy przy ruszaniu) i po rozkreceniu misek olejowych okazalo sie ze 3 uszczelki rozpadly sie doslownie w rekach a czesc rozpuscila w oleju.
Komplet nowej "reparaturki" to o zgrozo 1600pln w polsce a 370eu w niemczech tyle ze ja potrzebuje tylko niektore z zestawu ok. 30 sztuk. Dorobic lub dokupic. NIestety do Opla mozna kupic oficjalnie tylko pelen komplet a za takie pieniazki mozna kupic skrzynie "uzywke"
Ja chcialbym jednak uniknac i tego i tego.
Poratujcie znajomoscia dobrego hurtownika-rzemieslnika.
Pozdrawiam

Popytaj sie w roznych zakladach... ja tez kiedys tak samo myslalem jak Ty, ale w pierwszym zakladzie do jakiego pojechalem okazalo sie to wszystko drobiazgiem (zaklad w polecanych wlasnie od ASB, ale w rzeczywistosci od wszystkiego w oplu). Uszczelke malej miski dorobili mi na miejscu, a wraz z wymiana trwalo to niecale 2 godziny. Kosztowalo malo - chyba ok. 100zl za cala operacje wraz z uszczelka. Od roku nic nie cieknie. Za 2 uszczelki nie powinno byc sporo wiecej... poszukaj, bo nie warto przeplacac

edit: przepraszam, dopiero teraz sie wczytalem ze to chodzi o wewnetrzne uszczelki... nie wiem co mnie naprowadzilo na to ze chodzi o uszczelki misek...

[ wiadomość edytowana przez: chemik333 dnia 2006-12-05 15:17:08 ]