Jak można zniwelować odgłos jazdy na pierwszym biegu w starych maluchach, ten dzwięk po prostu zabija
| « Poprzedni | Następny » |
GREGORY maluszek 80 Stalowa Wola | Witam
Jak można zniwelować odgłos jazdy na pierwszym biegu w starych maluchach, ten dzwięk po prostu zabija |
Darallye fiat 650 modena warszawa | na krótkiej każdy bieg tak wyje |
Lunatic F&F Sympatyk Fiat 125 Warszawa | a ile kosztuje taka krótka skrzynka? |
GREGORY maluszek 80 Stalowa Wola | a dlaczego w elegantach juz tak nie buczy?? |
nevada555 Civic Type-R Gdańsk | dokładnie tak, charakterystyczne wycie na jedynce to dlatego że jest na prostych zębach, (zauważcie że większość aut na wstecznym tez tak wyje) a rajdówki, także WRC tak chodzą na wszystkich biegach... |
NAZIK F&F Sympatyk Clio 16s Kraków | jak już został rozpoczęty temat o jedynce
to czy wrzucanie jedynki sposobem tzw. bez zgrzytu przy predkościach wielkosci do ok 15km/h jest bardzo szkodliwy dla skrzynki?? dla nieznających tego sposobu sposób bez zgrzytu to błyskawiczny (naprawde błyskawiczny, ale z wyczuciem) ruch z II biegu na I i nie ważne czy autko toczy sie do przodu czy do tyłu np jak gdzieś dojeżdżamy pod górke to możemy zapiąć I tym sposobem stsujecie coś takiego?? ja stosuje (z przyzwyczajenia nawet w innych autkach) i na razie jeżdże na trzeciej skrzyni, nie wiem czy jest to wina stosowania właśnie takiego sposobu |
GREGORY maluszek 80 Stalowa Wola | ale u mnie ten zgrzychot jest tag głosny że, aż bolą uszy wogóle wydaje mi się ze mam za krótką 2, ale może mi sie tylko wydaje... |
Yankee F&F MEMBER This Is Fluffy He Is The Destroyer Of Worlds. |
Ja teżczasem coś takiego stosuje ale niemam pojęcia czy to jest szkodliwe |
Admiral Honda CB750, HONDA V ... wieczny malkontent | A wie może ktoś gdzie szukać używanej krótkiej skrzyni do malca?
I jeszcze jedno pytanie. Czy wszystkie koła mają zęby proste? |
nevada555 Civic Type-R Gdańsk | ja wrzycam jedynke "przez dwójke" notorycznie i nic sie nie dzieje
a moj ojciec potrafi jechać Transitem nie używając wogóle sprzęgła, biegi wchodzą bez zgrzytu, wszystko normalnie, płynnie bez szarpania- dla mnie czarna magia |
widynek F&F Sympatyk 700k Kraków | konfiguracji skrzyń jest wiele... często bywają na rajdy.hoga.pl (dział giełda)... ja mam u siebie 3 i 4 krótkie, proste zęby, na trasy przejebka, ale tak to jest przyjemne uczucie... nowe koła 2,3,4 u kałuży (chyba wszystkie znajdujące się w PL pochodzą od niego to koszt 750 zeta -wiadomości od Daymona). w skrzynii takiej trzeba częściej zmieniać olej (chociaż kumpel miał, nie zmieniał przez rok i jeździlo.... ja zgodnie z zaleceniami kolesia, od którego kupiłem zmieniam co 3 tys). co do złożenia, to ja po rozebraniu skrzynii i złozeniu zauważyłem, że przyciszyła się czwórka, a trójka jest głośniejsza.... aha, jest oczywiście mniej zębów na tych kołach. no i jak jeździsz w trasy to nie radzę- v-max drastycznie spada (bo do hałasu można się w sumie przyzwyczaić). najlepsza byłaby piątka, o długośći seryjnej czwórki...akurat na trasę |
NAZIK F&F Sympatyk Clio 16s Kraków | trzeba sie chyba na spocik jakis wybrać szkoleniowy i wtedy ci bardziej doświadczeni przekazaliby kilka informacji praktycznych co i jak ze skrzynką, startowaniem, techniką jazdy itp.
co wy na to?? |
Emitu Fiat 126p Poznań | Polecam wymienic skrzynie a nie umiejacym wsadzic jedyneczki albo sie szybko nauczyc albo odpuscic!
Szkoda skrzyni! Hehe |
Chopper F&F Wolny Słuchacz :) VW Passat Combi Krakow | Jestem za! powiedz tylko gdzie i kiedy |
| « Poprzedni | Następny » | |