Off Topic na temat... domofonu :-)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Na wstępie zaznaczam, że temat ten w żaden sposób nie jest powiązany z motoryzacją

O co chodzi...
Poszukuję namiaru, kontaktu lub jakiejkolwiek sugestii odnośnie instytucji zajmującej się produkcją bądź też sprzedażą... domofonów.

Wiem, wiem - "google" nie gryzie, a poza tym wspomniane urządzenie można nabyć w niemal każdym branżowym sklepie.

Sęk jednak w tym, że poszukuję domofonu (a konkretnie słuchawki montowanej wewnątrz domu) w ciekawej pod względem stylistycznym formie.
Wszystkie urządzenia, które oglądałem do tej pory wyglądają jak przysłowiowa "kupa" i nie cechują się niczym szczególnym.

Być może jestem "gadżeciażem" , ale nie lubię instalować w domu czegoś co wygląda jak ostatnia tandeta.

Wszelkie sugestie i namiary będą przeze mnie mile widziane.

Mam nadzieję, że brać klubowa pomoże mi w rozwiązaniu tego jakże dziwnego problemu.

P.S odnosnie domofonu - to system analogowy.

Pozdrawiam - SpeedR

Cytat:
2007-04-11 12:31:27, SpeedR pisze:
w ciekawej pod względem stylistycznym formie.

Zmyślny majsterek jesteś, więc polecam Ci zakup słuchawki-kupy i przełożeniej jej bebechów do również zakupionej "ciekawej pod względem stylistycznym formy", którą możesz kupić np. jako telefon. Budowa słuchawki domofonu jest badziewna pod względem konstrukcyjnym i w 80% korzysta z elementów montowanych w telefonach więc nie powinno być problemów.