Video&foto ze słomczyna

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak wiadomo mamy zamiar posmigac w słomczynie, czy w związku z tym zarząd planuje zarejestrowanie tego wydarzenia na nośnikach magnetycznych lub cyfrowych w jakości lepszej niż aparat fotograficzny w komórce??? może ktoś z klubu ma kawałek kamerki i zarejestrował by nasze popisy tak by na stronie klubu ludzie mogli podziwiać nasze piekne auta???

mam kamere i troche umiejetnosci.
kamera niestety analogowa.... i brak sprzetu montazowego z prawdziowegho zdarzenia. Jedyne, co moge - to zgrac to na DVD i wyslac komus do publikacji w sieci (obecnie mam jedynie namiastke komputera).
Jesli nic lepszego sie nie trafi - pozostaje do uslug.

foto nie ma problemu, film gorzej... poszukam sprzetu, ale nic nie obiecuje

zarząd planuje zarejestrowanie wydarzeń na kamerze VHS i zgranie tego na płytę w formacie dvd.
każda dodatkowa kamera jest mile widziana. będzie materiał ogólny i pit stopu
Adaś, jak masz chęć to bierz sprzęcicho.

ok, biore.
ze zdjeciami sprawa prostsza...

ja proponuje odrazu na dvd

ja robie zdjecia swoim sony 7.2 megapikselka, oczywiscie bede go testował

Cytat:
2006-09-18 11:52:18, sparky7 pisze:
ja proponuje odrazu na dvd

co na dvd? masz możliwość nagrywania od razu na płytę? chętnie skorzystamy.

Mam laptopa z nagrywarką DVD, jak sie przyda to wezmę.

-----------------
Dawniej najszybsza Łada w klubie i prawdopodobnie najlepsza Łada na świecie.

yano, nie tyle rozchodzi sie o nagryware dvd co bardziej o wejscie w nim typu firewire...

wiesz, na dvd to i ja w domu nasmaze.... i to nie na zadnej nagrywarce komputerowej iles tam razy i masa bledow...

Cytat:
2006-09-18 15:40:11, Góral pisze:
co na dvd? masz możliwość nagrywania od razu na płytę? chętnie skorzystamy.

w skrocie chodzilo o to ze moge wziasc kamerke wypalajaca na dvd ...

Cytat:
2006-09-18 17:36:43, adasco pisze:
wiesz, na dvd to i ja w domu nasmaze.... i to nie na zadnej nagrywarce komputerowej iles tam razy i masa bledow...

jaka "masa bledow" ??? co masz lepszego?

zapomnialem dodac ze kamerke mam tylko bol jest taki ze mam tylko jeden aku ktory trzyma +- 30min.

Jakby co to my tyż będziemy mieli kamerkę VHS

Skoro kazdy sie chwai to jal mam minolte z3 torka kreci filmiki w 640x480 przy 30klatkach an sekunde i pozwala zoomowac optycznie podczas filmowania. A ze pewnie nei bede miec przegladu to nie bede jezdzic po torze to bede filmowac sporo bo jak karte zapelnie to zrzuce zawartosc an lapa.

W mikorzynie widzialem z 10 osob z kamerami i z 50 z aparatami cyfrowymi a filmikow na serwerze znalazlem z 5. Dzieki wielkie.

no ciekawe...
jesli o mnie idzie, to kam mialem w mirowie - i filmy zgrywalem na vhs i ktos tam bral kasety ode mnie.... a jak ktos chce, to nadal mam ten material.
a teraz to prosciej - kamere do sprzeta i palimy i wysylamy.

bledy? A probowales obejrzec film zgrany na wiekszej predkosci na kompie na porzadnym odtwarzaczu i telewizorze? To sprobuj, a zobaczysz o czym mowie....

kamera DVD - to fajna rzecz. Wygodna. A z plytkami nie ma problemu? Bo w sklepach jakos malych nie widac.... Ile materialu zapisze?
No i nie masz ladowarki????

W lapie jest firewire.

-----------------
Dawniej najszybsza Łada w klubie i prawdopodobnie najlepsza Łada na świecie.

Cytat:
2006-09-18 18:43:15, sparky7 pisze:
zapomnialem dodac ze kamerke mam tylko bol jest taki ze mam tylko jeden aku ktory trzyma +- 30min.

a jak będzie możiwość podpięcia cię do prądu?

Adaś, jak masz ten materiał, to też weź na zlot. damy Stokiemu, to do obrobi. i wrzucimy na ftp.a

[ wiadomość edytowana przez: Góral dnia 2006-09-19 09:02:38 ]

Cytat:
2006-09-18 20:48:31, adasco pisze:
kamera DVD - to fajna rzecz. Wygodna. A z plytkami nie ma problemu? Bo w sklepach jakos malych nie widac.... Ile materialu zapisze? No i nie masz ladowarki????

mam 4 lub 5 po 30min.
a taka mam kamerke