Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() kru_chy HF MEMBER HYUNDAI SCOUPE GT kielce | 2006-03-04 23:01:44 Witam do tej pory skompletowalem juz osprzet i caly silnik od accenta I i mam w planach wsadzic go do mojego sCoupe. Jak to bedzie wygladac i jak przebiegnie wymiana bede pisal w miare na bierzaco ![]() POZDRAWIAM!!!!! |
![]() PioMan HF MEMBER Hyundai Accent Warszawa | 2006-03-05 00:55:40 Jesli miales g4ek(alpha) i zakladasz (g4ek(alpha)) to nie bedzie probemu zadnego, ewww kolektory wydechowe moga sie roznic miedzy serjami... |
![]() kru_chy HF MEMBER HYUNDAI SCOUPE GT kielce | 2006-03-05 21:51:42 To bedzie wymiana silnika od scoupe na silnik od Accenta I. Jedyna najwidoczniejsza roznica to zaplon. U mnie jest kopulka a w accencie dwie cewki. Sposobem na to bedzie wymiana komputera, ktory tez posiadam. No sam jestem ciekaw jak to wyjdzie.
POZDRAWIAM!!!!!!! |
![]() gt115pssss HF MEMBER scoupe gt wawa | 2006-03-13 21:26:00 a skrzynia nic nie ruszasz
w zasadzie ja tez kiedys myślałem na takim posunięciem pamiętaj tylko o jednym skrzynia w scoupe jest inna a przełożenie 5 biegu jest inne w wersjach gt ni z w n/a |
![]() kru_chy HF MEMBER HYUNDAI SCOUPE GT kielce | 2006-03-14 16:27:06 Wiem ze sa inne przelozenia, ale gadalem z kolesiem co niby sie w tym orientuje...na tym podobno troszke bedzie cierpial silnik ale polepszy sie dynamika... Niewiem wszystko wyjdzie w "praniu" Poki co silnik lezy w garazu i czeka na odpowiedni moment ![]() POZDRAWIAM!!!!!! |
![]() _Misio_ HF MEMBER Pony = KUCYK Kraków | 2006-03-15 01:21:07 Nie martw sie skrzynią - nie powinno być wiekszych porblemów (to nie kłopot dla silnika - ewentualnie bedziesz miał wyższe obroty przez to ciut głośniej i pewnie wiecej paliwka - dla silnika nawet moze sie okazać lepszym rozwiazaniem), a co do przekładki - jak będziesz robił to opisuj co jest/czego nie było, co nie wyszło/ co cię zaskoczyło (dodatnio/ujemnie) itd.
Trzymam kciuki ![]() I oby do wiosny. Pozdrawiam. Misio |
![]() kru_chy HF MEMBER HYUNDAI SCOUPE GT kielce | 2006-03-15 22:30:48 Bede wszystko pisal ![]() ![]() POZDRAWIAM!!!!!! |
![]() kru_chy HF MEMBER HYUNDAI SCOUPE GT kielce | 2006-03-19 12:28:25 No Panowie pierwszy ZONK. Silnik kupilem jako w 100% kompletny i sprawny,a tu jednak mozna sie naciac. Wczoraj silniczek postanowilem umysc i przygorowac do malowania. Tylko jak juz umyslem zachcialo mi sie odkrecic pokrywe i zobaczyc glowice... No i co mi sie rzucilo w oczy?? Przy jednym zaworze brakuje tzw."miseczki"(przynajmniej tak nazwal to moj tata) No i fajnie bo teraz bede musial gdzies to znalezc. Chyba ze bedzie pasowac od mojej glowicy w s-coupe....
POZDRAWIAM!!!!!!!!! |
![]() kru_chy HF MEMBER HYUNDAI SCOUPE GT kielce | 2006-06-11 20:49:26 Witam
znow wracam do tematu bo rozpoczalem kolejne czynnosci ![]() Po sprawdzeniu silnika do wymiany okazaly sie dwa hydrauliczne popychacze ( 40zl szt ) i zimering z wałka rozrzadu ( 8zl ). Teraz tylko czekam na termin odstawiania samochodu ![]() POZDRAWIAM!!!!!! |
![]() _Misio_ HF MEMBER Pony = KUCYK Kraków | 2006-06-12 10:23:48 To daj znać jak juz bedzie gotowy.
I pochwal sie jak to wyszło - fizycznie (co fajnie co niefajnie) oraz jak finansowo. Pozdrawiam. Misio |
![]() kru_chy HF MEMBER HYUNDAI SCOUPE GT kielce | 2006-07-30 22:43:54 Witam
Panowie szczerze odradzam wam zmiany silnika scoupe na accenta... Problemy jakie z tego wynikaja przerastaja nawet mojego mechanika... Nie tylko roznica miedzy naszymi silnikami polega na roznych lapach...ale nawet skrzynia nie pasuje na wszystkie sroby.Teraz szukam kola pasowego na wale bo w scoupe jest inne a w silniku jaki kupilem go nie bylo.Bardziej mnie jednak przerazilo to ze instalacja z accenta nie da sie polaczyc z instal. ze scoupe.Pomoc mi ma elektronik ktory zarazem jest moim mechanikiem ![]() Pozdrawiam wszystkich!!!! |
![]() gt115pssss HF MEMBER scoupe gt wawa | 2006-07-30 22:56:27 a niby takie takie same a jednak ![]() a co jest bardziej rozbudowane, kablowo i czujnikowo , bo mi sie wydaje że scoupe, |
![]() kru_chy HF MEMBER HYUNDAI SCOUPE GT kielce | 2006-07-31 09:40:06 To ciezko ocenic, ale chyba masz racje. Accent ma wiecej rzeczy ukrytych w komputerku. W scoupe wszystko idzie z komputera do czujniczkow i dopiero do silnika. Mimo wszystko wiazki sa podobne...
Tez myslalem ze te silniki sa takie same...... lol POZDRAWIAM!!!!! |
![]() _Misio_ HF MEMBER Pony = KUCYK Kraków | 2006-07-31 14:37:16 Nadal trzymamy kciuki i czekamy na maila:
"Już wsadzone - jeździ PIĘKNIE !!" Pozdrawiam. Misio |
![]() kru_chy HF MEMBER HYUNDAI SCOUPE GT kielce | 2006-09-06 18:22:36 No chcial bym powiedziec ze juz jechalem moim scoupe na silniku accenta... Zmana w mocy jest odczowalna ale nie jest to kosmiczna zmiana. Niestety samochod nie jest jeszcze skonczony.. ![]() bede jeszcze pisal.... Pozdrawiam |
![]() kru_chy HF MEMBER HYUNDAI SCOUPE GT kielce | 2006-09-07 17:27:07 No niestety silnik scoupe i accenta nie sa takie same. Szczegolnie ze ja mialem wersje turbo(z padnieta turbina).Silnik accenta nawet nie ma takiego samego oznaczenia jak sie okazuje.... Wiec to silnik o podobne pojemnosci i takiej samej liczbie zaworow.
Pozdro |
![]() kru_chy HF MEMBER HYUNDAI SCOUPE GT kielce | 2006-09-08 23:45:59 Po tak dlugim okresie samochod wreszcie jest w moich rekach. Zmiana poki co wydaje sie korzystna ![]() Pozdrawiam!!!!!! |
![]() _Misio_ HF MEMBER Pony = KUCYK Kraków | 2006-09-10 09:54:06 Gratuluje !!
Mam nadzieje ze jak wróce z urlopiku to zobaczę ten swapik na żywo ![]() Pozdrawiam. Misio |
![]() kru_chy HF MEMBER HYUNDAI SCOUPE GT kielce | 2006-09-12 21:58:07 No mysle ze nie bedzie problemu. Ostatnio bardzo duzo jezdze po polsce( najwiecej do lodzi ). Teraz bede mogl aczac troszke jezdzic moim hultajem... Jesli cos to napewno dam znac.
POZDRO |