Podsufitka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Chciałbym wiedzieć jak zdjąć bezinwazyjnie podsufitke. Pytam bo nie chce, żeby potem okazało się że rozebrałem całe wnętrze a podsufitka nadal siedzi na miejscu.
Dzięki

podstawa to zdjecie uszczelek, daszkow, lampki.
z tylu masz srubki. I teraz - albo sama spadnie, albo nie. U mnie byla przyklejona czyms o kolorze butaprenu - ale odeszla bezkonfliktowo. Pozniej blacharz wkleil ja na silikon. Ona jest z jakiejs takiej pianki.

Umyc mozna cifem i ludwikiem, a na koniec pojechac plakiem - wcierac go. Jesli jest silnie odbarwiona, mozesz sprobowac ace czy cos takiego - zmatowieje, ale potem sobie plakiem nablyszczysz.

Mój plan zakłada obłożenie (w jakiś magiczny sposób) podsufitki czerwonym materiałem.
Szczerze mówiąc jeszcze nie do końca uporałem się z technicznymi szczegółami tej operacji.
Na zakończenie dodam, że to samo dotyczyć będzie boczków na drzwiach.

Cytat:
2005-11-22 23:12:35, Elvoo pisze:
Mój plan zakłada obłożenie (w jakiś magiczny sposób) podsufitki czerwonym materiałem. Szczerze mówiąc jeszcze nie do końca uporałem się z technicznymi szczegółami tej operacji. Na zakończenie dodam, że to samo dotyczyć będzie boczków na drzwiach.

klania sie klej do tkanin
wykonalne. Boczki kiedys obijalem w syrenie i maluchu - to banalnie proste. Nawet moje zreczne lewe rece sobie poradzily.

Boczki to pikus ja juz u siebie zrobilem koledzy którzy byli na zlocie moga powiedziec cos wiecej na temat estetyki wykonania.A co do robienia boczków proponuje zao patrzyc sie w nową płyte pilsniowa klej TAPICER ( do tych celów naprawde dobry) no i oczywiscie materiał obiciowy koniecznie na gabce

tak siedze sobie i kombinuje
czy musze sciagnac cala podsufitke zeby dac nowy kabel antenowy
bo zdjac calą to pewnie nie problem zazwyczaj jest problem ze zlozeniem czego kolwiek w ladziance
moze da sie tylko odchylic (pewnie nie bo sztywna jest )

jeszcze nie sprawdzalem ale i słupek trzeba bedzie rozpatroszyć zeby pociagnac ten kabel i kto wie co jeszcze

wogole zawsze mnie wqrwia ciagniecie kabli w autach
bo połowa plastikow niepasuje
a chcialem jeszcze zmieniarke do bagaznika podciagnac

Cytat:
2006-07-26 13:33:23, sparky7 pisze:
ciagniecie kabli w autach

czasami trza umic druta pociągnac

Witam
Mam pytanie: którędy schodzą kable od oświetlenia wnętrza z podsufitki w samarze? Raczej to nie są przedne słupki...
Nie działa mi to oświetlenie i chcę po nitce do kłebka...

srodkowymi?

Cytat:
2006-12-23 09:47:10, adasco pisze:
srodkowymi?

i to lewym, kierowcy w sensie

a patrzyles sama lampke? bo tam styki sie potrafia powalic te od wylacznika wszystko inne ci dziala??