| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2002-11-28 15:06:10 Właśnie przeczytałem w "Życiu Warszawy", że nasza kochana policja będzie pilnować czy nienadużywamy lewego pasa. W przypadku "niezasadnego" go zajmowania będą interweniować. Ma służyć tylko do wyprzedzania. Mandaty za ww. "niezasadność" bedą do 400zł. Prawda jak miło? |
RX Miłośnik FSO Polshe 1.6 GLE/1.9 GLD Lublin | 2002-11-28 15:11:26 To najpierw niech sie odpowiednie wladze zajma naprawa prawych pasow bo sa w stanie oplakanym. Pozdrawiam panow ktorzy wpadli na taki "wspanialy" pomysl. |
CON170 MotoButy Warszawa | 2002-11-28 15:50:52 Mysle, ze to poroniony pomysl.
Ale trzeba latac dziure budzetowa he.he. Bedzie to martwy przepis, tak jak 50km/h po miescie. |
Klaudek Polonez Caro+ Warszawa | 2002-11-28 15:53:22 A wiecie co ja to wszystko pie....le moze jeszcze beda sprawdzac czy umylem zeby rano i czy napewno trwalo to 5 min!!!!!! |
keen Miłośnik FSO Passat 94'; Komar 81 ... Ostrowiec Świętorzyski | 2002-11-28 17:25:59 Masz racje voytecek zastrajkujmy
"Nie będe kupował wódki przez tydzień* to skarb państwa na tym tak straci że da se spokoj z poronionymi pomysłami" *dotyczy tygodna po Andrzejkach !!! Pozdrówka KeeN@z.pl "Duchy wszystkich Czatów -- łączcie się" Zardzewiały "FireBall" 93' Porozbijany "BiałyMiś" 88' [ wiadomość edytowana przez: keen dnia 2002-11-28 17:28:10 ] |
![]() ZieMa espero 1,5 glx/ omeg ... Restarzew Cmentarny | 2002-11-28 19:15:19 Szkoda że nie napisali w jaki techniczny sposób będą zatrzymywali samochody jadące na lewym pasie. Bo żeby jeździć za tymi co korzystają z lewego pasa to im wachy nie starczy. A stac po lewej stronie to chyba między barierkami rozgraniczającymi pasy ruchu (to optymistyczna wersja) lub pomiędzy pasami ciągłej (pesymistyczna tylko dla chudych policjantów). No mogą jeszcze z prawego pobocza co oczywiście będzie "bardzo bezpieczne".
|
3LiTe Miłośnik FSO Był PN jest NU II 2.0 Warszawa-Bielany | 2002-11-28 19:34:14
Jaki problem , uzasadni się i to : Tak jade lewym bo nic za mna nie jedzie , jest pusty i dobrej jakości , a żal mi kasy na naprawe zawieszenia , opon itd. Ale jak bedziecie placić za naprawy mojego samochodu to nie ma problemu i prawym moge jeździć. |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2002-11-28 21:13:49 Majchal - oczywiście, że właściciel ma prawo zabrać swoje maszyny. Tylko, że tu chodzi o co innego: dobrze prosperującą fabrykę sprzedali za grosze konkurencji, która postanowiła ją zlikwidować - to jest nie w porządku. |
![]() MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2002-11-29 06:35:35 Moze to co teraz powiem nie bedzie zbyt popularne, ale nie zawsze prawy pas jest w oplakanym stanie. Ja codziennie dojezdzam po takiej dwupasmowce i oba pasy sa takie same, czyli w miare rowne. Jednak szlag mnie trafia, jak ktos siw wlecze przede mna jakims dostawczakiem pamietajacym lata 70-te 40 km/h. Jeszcze jak skreca w lewo zaraz to nie ma sprawy. Gorzej jak taki delikwent potrafi jechac w ten sposob np 3 km. |
3LiTe Miłośnik FSO Był PN jest NU II 2.0 Warszawa-Bielany | 2002-11-29 08:25:10 Oczywiście są i takie drogi gdzie oba pasy są dobrej jakości. Niestety więcej jest takich gdzie na prawym pasie są straszne koleiny
(ach te Tiry ...) |
BENY Miłośnik FSO Ciechanów | 2002-11-29 09:32:10
W tym właśnie problem i z tego powodu jadąc do Warszawy prawie całą trasę pokonuję lewym pasem, ustępując miejsca tym, którzy jadą szybciej (a że jest ich niewielu... |
GDA Miłośnik FSO 3city | 2002-11-29 09:41:16
to nie jest nowy przepis Kodeks Drogowy Dział I Rozdz. 4 Przepisy o ruchu pojazdów Art. 13 ust 1 Na drogach obowiązuje kierującego pojazdem ruch prawostronny. ust. 2 Na drogach o dwóch jezdniach kierujący jest obowiązany jechać po prawej jezdni; do jezdni tych nie wlicza się jezdni przeznaczonych do dojazdu do posesji położonych przy drodze i to tyle jeżeli chodzi o zasady ruchu na drogach wielopasmowych w jednym kierunku |
BENY Miłośnik FSO Ciechanów | 2002-11-29 09:48:50
oj tam! nie czepiaj się prezes mojego przejęzyczenia |