Klosze lamp yaris

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
czy jest mozliwość a może ktoś to już robil aby zdjąć klosze lamp w yarisie
pozdrawiam NOWY

jeśli Toyota przez 10 lat nie zmienił środka do klejenia lamp, to piekarnik, i wio

przy 50 stopniach powinno ( ale nie musi ) już puszczać...

jak robiłem to w Camry, to doszedłem do prawie 200 stopni...

a po co chcesz ściągać klosze??

pzdr

witam i dzieki za odpowiedź
wiesz od jakiegoś czasu zauwazyłem jakiś nalot na kloszach od strony wewnętrznej nie wiem co to jest ani para ani brud cos takiego jak powłoka soli na samochodach w zimie cos podobnego i słyszałem ze w Yarisce da się klosze sciagnąc bo są tylko na plastikowych zaczepach może ktoś to robił

pozdrawiam wszystkich miłośników TOYOTA

marcinm - opowiedz jak to jest z tym otwieraniem lamp

Ja tam oryginały otwierałem bezczelnie, dużym śrubokrętem bez piekarnika Szkło ładnie odeszło. Do składania cieniutką warstwę silikonu, spinki i po zabawie
Oczywiście ten śrubokręt to z czuciem
Pozdro.

Cytat:
2006-10-11 20:48:17, Perzan pisze:
Ja tam oryginały otwierałem bezczelnie, dużym śrubokrętem bez piekarnika Szkło ładnie odeszło. Do składania cieniutką warstwę silikonu, spinki i po zabawie Oczywiście ten śrubokręt to z czuciem Pozdro.

Reflektory czy jakieś inne?

Reflektory, ma się rozumieć
Przednie
Pozdro.

Reflektory to ja znam tylko przednie

Dawałeś moze do regeneracji odbłyśnik?

Nie, rozbrajałem z czystej ciekawości. I tak już nadawały się na złom przez połamane uchwyty.
Pozdro.

dzięki jeszcze raz
spróbuję w sobote coś zrobić może mi się uda z tymi reflektorami przednimi tylko ciekaw jestem skąd ten osad od strony wewnętrznej
toyota yaris rok prod.2000, przebieg 35000
pozdrawiam i dziekuję wszystkim za odpowiedzi

Cytat:
2006-10-11 20:48:17, Perzan pisze:
Ja tam oryginały otwierałem bezczelnie, dużym śrubokrętem bez piekarnika Szkło ładnie odeszło. Do składania cieniutką warstwę silikonu, spinki i po zabawie Oczywiście ten śrubokręt to z czuciem Pozdro.

ok dzięki jeszcze raz a jaki silikon uzywałes do sklejenia ????

Cytat:
2006-10-11 21:04:41, MisiekII pisze:
Reflektory to ja znam tylko przednie Dawałeś moze do regeneracji odbłyśnik?

odbłyśnik jest czysty tylko ten osad na kloszu reflektora (przedniego)

Cytat:
2006-10-12 08:03:00, melon72 pisze:
ok dzięki jeszcze raz a jaki silikon uzywałes do sklejenia ????

Czy ja wiem ? Jakiś taki niebieski, który miał napisane coś do 300^C czy tak jakoś. U mnie to nie miało specjalnie znaczenia, bo oryginalna masa uszczelniająca była doskonale spasowana ze szkłem i chodziło tylko o delikatne doszczelnienie całości. W Carinie szkło jest dociskane do obudowy przez 4 dość silne spinki więc na upartego to można by to poskładać i bez silikonu.
Pozdro.