| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
adaskoianna TOYOTA DRIVER CARINA E Warszawa | 2006-10-13 19:52:58 no u mnie powybijaly sie koncowki i juz raczej nic sie z tym nie da zrobic bo juz ktos przy tym kombinowal wczesniej i popsul jest tak ze jak wezme na sredni bieg do jak schodza w dul to wala mi w maske a jak na gore to potrafia zaskoczyc za slupek i koniec wycierania wtedy otwarcie szyby i reczne zalozenie na szybe ale to tylko na raz bo zaraz to samo wiec musze wymienic caly mechanizm |
marty06 Carina II 2.0D XL warszawa | 2006-10-15 23:35:40 Oryginalny mechanizm wycieraczek, tzn. silnik, prowadnice i takie "bazy" pod ramię wycieraczki kosztują w Toyocie 860PLN (ASO Radość) i można kupić tylko całość, poza tym facet z serwisu powiedział, że bardzo często mechanizm wycieraczek pada w 5 - 7 letnich samochodach... Wiec bierz używane i nie narzekaj Ja znalazłem na szrocie mechanizm wycieraczek za 150 PLN (niesprawny silnik) i z mojego starego i tego ze szrotu, taki znajomy magik zmontował mi jeden mechanizm sprawny Rzecz zdarzyła się w Carinie II. Pozdrawiam, |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2006-10-16 09:30:24
Zobacz jeszcze, czy na pewno to się wytarło od strony mechanizmu. Materiał z którego są robione ramiona wycieraczek jest bardziej miękki niż ten na czopie od mechanizmu. Może tylko masz resztki materiału z ramion powbijane w ząbki na czopie i wygląda jakby bbyło zjechane na gładko ? Na ogół lecą zęby w wieloklinie ramion, a nie mechanizmu. Chociaż przy obecnych cenach i dostępności używek lewostronnych sam nie wiem co lepiej...
Pozdro. |
adaskoianna TOYOTA DRIVER CARINA E Warszawa | 2006-10-16 19:28:17 no niestety to sa czopy jak by byl wieloklin od ramion to by nie bylo problemu bo to mozna by zrobic a tam to chyba bede cos kombinowal i probowal naspawac i na nowo nawiercic zobaczymy co z tego wyjdzie |