| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Kozmin Lodz | 2006-10-03 17:31:12 dotad nie mialem zastrzezen, ale teraz kwota mnie zastrzelila, stad moj post, jutro mam nadzieje wszystko sie wyjasni i suma bedzie nizsza |
Kozmin Lodz | 2006-10-03 18:21:14 tia, tylko wszyscy wiemy ile ta kupa blachy (jako calosc) jest warta... |
Kozmin Lodz | 2006-10-03 20:07:19 jutro zestawie wszystko |
BabciaEwa TOYOTA FRIEND Mitsubishi Mirage Kraków | 2006-10-04 10:40:15 Co oni przeglądali za 200 zł ?????
Tarcza sprzęgła podejrzanie tania - Oby się zaraz nie rozsypała (odpukać ). |
Kozmin Lodz | 2006-10-04 11:35:54 no niech sie sprobuje rozpasc, to ja wymienia za darmo
oplata przegladowa, haracz ot co |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2006-10-04 21:08:19 No to cie stary niezle wyruchali ale na wlasne zyczenie.Kto to widzial zeby przed naprawa nie uzgodnic ceny za czesci i robocizne.Ceny tych czesci to ceny tanich podrob dobre sprzeglo kpl tzn tarcza z dociskiem i lozyskiem to przynajmniej z 700-800 zl co sie tyczy robocizny to raczej tanio ci policzyli.
Obys tylko na tym pojezdzil liche sprzeglo to utrapienie |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2006-10-06 14:50:42 coz mamy widac wydatki europejskie zarobki dalej polskie....
rachunkami rownamy do europy a zarobkami do chyba rosji bo nic madrego mi do glowy nie przychodzi |
PiterK Toyota Carina 2.oD Kraków | 2006-10-07 12:49:12 Wydaje mi się że cena jest ok jak za tak poważne roboty. Pytanie tylko czy wszystko było konieczne do roboty i jakich podzespołów użyli? Bo jak stawiasz sprawe w ten sposób że mówisz Panowie zróbcie mi wszystko to oni robią naprawde wszystko , nawet jak na sprzegle mógłbys jeszcze pojeździć np rok albo i dłużej.
Postawienie sprawy na zasadzie zróbcie wszystko już na wstepie mówi ze klient ma sporo kasy do wydania i żal byłoby z tego nie skorzystać) Jak nie chcesz dostac zawału przy ogladaniu rachunku to umawiasz się na wstępie co maja robić i ile to bedzie kosztować. Wiedząc co maja robić sprawdzasz ceny części w sklepachi koszty robocizny. Dobra zasadą jest przywożenie własnych podzespołów kupionych w sklepie z gwarancją i co ważne powinnio sie wiedzieć czy to jest badziewie czy dobre firmowe części. Ważne jest żeby policzyć koszty PRZED naprawą a nie PO naprawie . Może pracuje w innej branży ale zdarza mi się że przychodzi klient i nie pyta się o cene - czyli domyślnie przyjmuje każdą cene jaką mam w cenniku. Potem jak przychodzi do płacenia do dochodzi do nieporozumień i lamentów. Podstawa więc to ustalenie ceny przed robotą a każde wieksze odstepstwo od podanej ceny powinno być uzgadniane z klientem. Jest to bardzo prosta metoda sprawdzajaca się nie tylko w branzy samochodowej) Moze przepłaciłeś tego nie wiem ale jesli to wiedz ze nie przepłaciłeś za darmo) Bo komfort kosztuje , zamiast tracić czas na szukaniu części i kalkulacje wybrałeś łątwiejszą metode - oddałeś samochód do naprawy i problem z głowy) A za komfort trzeba płacić wiadomo) Pozdro. p.s. Jeszcze dodam że mój mechanik stawia sprawe jasno. Nie chce ci się szukać części ok ja pojade i przywioze ale zapłacisz mi za stracony czas i benzyne. I oczywiscie dolicze to do rachunku) [ wiadomość edytowana przez: PiterK dnia 2006-10-07 12:55:37 ] |
Kozmin Lodz | 2006-10-09 11:14:11 oczywiscie masz racje, ale jak jade do serwisu, to nie wiem do konca co sie okaze do roboty, wiec ustalam z nimi przez tel w trakcie roboty, poza tym nie wiem czy mi sie oplaca samemu szukac czesci, bo serwis jako hurtowy odbiorca ma niezle rabaty, wiec cena dla klienta nie musi byc specjalnie rozna od tej w sklepie.
PoZdr |
mirwin TOYOTA DRIVER Rover 420D Wołomin | 2006-10-09 14:47:01 Masz rację. ja ostatnio szukałem cen róznych sprzęgieł, a potem zadzwoniłem do mechanika z pytaniem o koszt robocizny i części. Faktycznie części miał ok. 30% tańsze a poza tym jakbym mu przywióżł własne to liczy więcej za robote bo stwierdził że jak nie kupuje w hurtowni sam to zabieraja mu rabaty. |
PiterK Toyota Carina 2.oD Kraków | 2006-10-09 17:23:58
To ile oni w końcu zarabiają na tych częściach? Wychodzi z tego że pewnie 50% ! To skandal bo marża w wiekszości branź to 5 góra 15% a np w wielkim świecie czyli w USA sieć supermarketów Walmart ma 2% marży !!!!!! Kiedy wreszcie branża motoryzacyjna znormalnieje? |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2006-10-09 20:10:32
No a jak ? Kiedyś w JC były jakieś ulotki dotyczące dostawy do klienta czy coś w tym stylu. Było to coś uzależnione od wysokości rabatu i widniała tam pozycja: rabat powyżej 25%. Jakieś pytania ?
Mnie też kiedyś goście w serwisie sprzedawali części kupione w JC w cenie 22% niższej niż w JC. Pozdro. |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2006-10-12 09:00:59
bo dobre serwisy maja z 30-40% ) |
mirwin TOYOTA DRIVER Rover 420D Wołomin | 2006-10-12 11:57:01 Wyczytałem na stronie Toyota Radość że wyprzedaja części do starych toyek za 50% ceny. |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2006-10-12 19:00:20
Jutro dzwonie |