MotoNews.pl

PROBLEM Z WENTYLATORAMI SILNIKA I KLIMY W CAMRY 3.0 V6 98r

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
MAM TAKI PROBLEM W CAMTY 3.0 V6 98 ŻE PRACUJA MI CIĄGLE OBA WENTYLATORY CHŁODNIC ,,,NAWET JAK SIĘ WYCIĄGNIE WTYCZKĘ OD WŁACZNIKA TERMICZNEGO PRZY CHŁODNICY SILNIKA ,,,MOZE TO MA COS WSPULNEGO Z KLIMĄ NIAWIEM ,,,NIE MAM GAZU W UKŁADZIE KLIMY MOŻE TO MA JAKIŚ WPŁYW NO NIEWIEM,MOZE KTOS SIĘ SPOTKAŁ Z TAKIMI JAJAMI HAHAHA PROSZĘ NAPISAĆ ,,,,POZDRO DLA WSZYSTKICH

niewiem jak w 98 roku ale starsze miały wentylatory napędzane ciśnieniem oleju tego co w układzie kierowniczym

tak tak zgadza się ale w tym modelu są to wentylatory elektryczne które są niby uruchamiane przez włacznik w chłodnicy który jak sie nagrzeje to je załacza ale mimo jak sie zdejmie z niego wtyk wentylatory dalej pracują niewiem czy jest jeszcze jakis inny włącznik np. od układu klimy który je załącza osobno i on sie zepsuł ,,,,,,,Pozdrawiam

a jak zwierasz ten wtyk to przestają?na ile pinów jest włącznik u ciebie?

jak zwieram jest bez zmian ,,,,,pinów rozumiem ile styków w kostce przy właczniku ,,więc normalnie 2,,patrzyłem nawet przekaznik za to odpowiedzialny niby i normalnie dostaje impuls do właczenia wentylatorów wiec je włącza,,,,tylko z kąd ma impuls to jest pytanie,,,,Pozdrawiam

Ten wylacznik termiczny jest w dolnym dnie chlodnicy i zwiera do masy jezeli nie zwiera[zepsuty lub osiagnal temp.wlaczenia] lub na drugim pinie brak masy bo np przekorodowal kabelek to wiatraki pracuja.Spruboj zwierac do masy te piny czy sie wylaczy a jezeli nie to brak polaczenia od czujnika do cewki przekaznika wiatraka.Najprosciej pociagnij mocno za kazda z zyl wiazki a ta przegnita zostanie ci w lapie,najczesciej koroduje jakies 25 cm od wtyczki czyli prawie na gorze.Spotkalem tez model ktory mial drugi czujnik 1 pinowy w okolicach termostatu. powodzonka

PROBLEM ROZWIAZANY!!!!!!!,,,,JEST JESZCZE JEDEN WŁACZNIK KTÓRY WŁACZA WENTYLATORY ,,JEST ON JEDNAK TAK JAK LEKKO PODEJŻEWAŁEM W UKŁADZIE KLIMATYZACJI I ZNAJDUJE SIE NA PRZEWODZIE KLIMY PRZY OSUSZACZU I ZAŁACZA SMIGŁA JAK PODNIESIE SIE CISNIENIE GAZU W OBIEGU KLIMATYZACJI A CO ZA TYM IDZIE WYMAGA SCHŁODZENIA ,,,NA JEDNYM Z PINÓW W KOSTCE KTÓRA JEST DO NIEGO PODPIETA NIE BYŁO STYKU I TO CAŁY PROBLEM,,,POPSIKAŁEM KONTAKTEM I DZIAŁA WSZYSTKO JAK NOWE,,,,,,Pozdrawiam wszystkich i dzięki ,,,,,,,,,,,,