| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2006-11-13 22:22:18 WYSZUKIWARKA..
wpisz przegób most itd... lub zbierznosc geometria... |
mimo_ck SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada21072e/Yamaha XJ ... Kielce | 2006-11-13 22:30:01 Otóż wyszukiwarka na "most" i "przegub"nie reaguje i nie ma tam tego czego szukam,dlatego założyłem ten wątek.
Pozdrawim. |
arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2006-11-13 22:38:06 wiec powiem ci ze na 50% masz rozbite krzyżaki dodatkowo masz sprawdzic zbierznosc i stan oleju w moscie.. |
janisz ŁADZIARZ 2107 1.5 , 2101 '75 ... Warszawa | 2006-11-13 23:07:42 Mi stukały własnie wahacze na rozwalonych tulejkach. I przy hamowaniu i ruszaniu. |
![]() pawel0240 SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Astra GT Zabrze / Katowice | 2006-11-14 20:59:58 [quote]
2006-11-13 22:19:17, mimo_ck pisze: Witam. Mam taki problem-otóż przy ruszaniu i potem po wrzucaniu biegów z tyłu auta daje się słyszeć stuknięcie. Najlepiej je słychać jak się szybko rusza i szybko zmienia biegi,jak rusza się delikatnie i powolutku-stuknięcia nie ma. Co to mi tak tam hałasuje??? Pytanku drugie-po wymianie sworznia dolnego ustawia się zbieżność??? 2300km po wymianie wszystkich sworzni,lewy dolny rozleciał się zupełnie,a pozostałe już luzy załapały-białoruskie gówno. Pozdrawiam. Stuk z tylu to z pewnoscia krzyzak na wale, a o wymianie sworznia to sie zbieznosci nieustawia. |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2006-11-14 21:21:27 Nie zgadzam sie ! Moim zdaniem to nei krzyzak ! Tylko wyleciane gumowo stalowe tuleje na drazkach w tylnym moscie, mialem DOKLADNIE takie same objawy jak opisales.
Po prostu guma w ktoryms z drazkow sie rozpadla, i zaczal drazek stukac o metal. Po wymianie stukanie ustalo. I wlasnie jak sie powoli lekko ruszalo, czasem bylo cicho, natomiast gdy sie ruszalo ostro stuk byl za kazdym razem. Obstawiam dlugi drazek, ale wszystkie trzeba sprawdzic. Byc moze ze rowniez tlumik sie oberwal z gumy i stuka w most-ale to srednio prawdopodobne. |
syvo SYMPATYCZNY GOŚĆ najstarsze miasto Zagłębia | 2006-11-15 08:28:09 Może jeszcze być rozpadnięte łożysko podporowe wału napędowego,
a konkretnie ten element gumowy otaczający łożysko. Przy rezlecianych krzyżakach wału często daje się słyszeć dźwięk podobny do stukania pustymi butelkami o siebie. W moim autku też coś permanetnie stuka na wybojach. Wydaje się, że to z tyłu, ale niesie sie po całym aucie. Na 100% to nie zawias, bo niedawno przechodziłem badanie techniczne i ładzia przeszła bez problemu - żadnych luzów. W bagażniku też zrobiłem porządek - nic luźnego nie ma. Prawdopodobnie to wydech gdzieś się obija. A propos "wydech" - od wczoraj jeżdżę generując coraz to więcej decybeli; się jakasi dziura robi i basik donośniejszy przy przyspieszaniu słychać .
A tu coraz chłodniej i od auto wchodzic sie nie chce .
|
arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2006-11-15 08:37:37
|