| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
BuR-ToN TOYOTA DRIVER T22 + E12 Milanówek | 2006-09-19 07:54:00 Witam.
Szukam kogo kto ma dowiadczenia (dobre lub złe) z gazem w Avensis 1,6 z silniiem 4a-fe. Czy ten silnik "lubi" gaz czy go nietrawi? Jakš instalace polecacie? I proszę nie wygłaszać mi wykładów na temat tego że gaz jest "be" bo nie tego chce się dowiedzieć.
Pozdrawiam! |
Grzesiek TOYOTA FRIEND ![]() Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2006-09-19 13:20:56 Gazuj,ale zakładaj sekwencje
przy obecnych cenach nie warto brać II generacji |
stiopa46 TOYOTA MANIAK avensis SZCZECIN | 2006-10-26 12:31:47 mam awensisa99r z16silnikiem gaz od2003r nie narzekam cho pali dosc sporog gazu w miescie od11 do12.5 litrato niejest sekwencia bo wtedy to byl dosc spory koszt teraz potanialo i bym polecal |
marcinm TOYOTA MANIAK ... | 2006-10-26 12:47:32
też nie wiem, ale sequenta24 nie polecam. niech ktoś kupi Landirenzo, albo Prinsa... pzdr |
Grzesiek TOYOTA FRIEND ![]() Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2006-10-26 12:56:39 powtarzam to od początku-przy instalacjach gazowych, marka ma drugorzędne znaczenie
70% sukcesu to dobry montaż,regulacja i serwisowanie instalacji |
Pigletto TOYOTA DRIVER V50 Orzesze | 2006-10-26 22:06:28 Najpierw się dowiedz czy ten silnik to nie LeanBurn, bo jeśli tak to gazu bym się wystrzegał... Poza tym niestety ale często w 4A-FE po założeniu gazu wzmaga się apetyt na olej. Może w Ave z 99 roku tak nie będzie ale...
Ja mam starszy 4A-FE w Corolli i nie mam gazu, choć kiedyś nawet o tym myślałem. Teraz to się cieszę że nie założyłem Za dużo potencjalnych problemów, a tak to nic dziwnego się nie dzieje, autko jeździ, dużo nie pali no i mocy nie ubyło ![]() |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2006-10-27 22:14:28 Ja jestem z gazu bardzo zadowolony ...mam i w kuchni i w lazience i zadnych problemow z instalacja. |
leon99 TOYOTA DRIVER Yaris '03 + RAV4 '97 Wrocław | 2006-11-13 20:08:14
Szkoda, że nie piszesz co masz do zarzucenia sequentowi24? Powtarzanie "ludowej" madrości ? Jeśli sam masz problemy z tą instalacją to na pewno jest wina złego montazu i / lub zaprogramowania. Z własnego doświadczenia wiem, że BRC Sequent24 to bardzo dobra instalacja. Wobec tego kupowanie też dobrego ale bardzo drogiego Prinsa jest mało sensowne z ekonomicznego punktu widzenia. |
sterciu T E L E T U B I Ś wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2006-11-13 21:50:38 moim zdaniem do silnika 1.6 nie warto zakładac gazu , jezdze duzo , wrecz bardzo duzo i mam 1,6 , myslałem nad załozeniem gazu do siebie ale doszedłem do wniosku ze przy spalaniu jakie osiągam tym autem to nie warto sie wpieprzac w gaz , pozatym miałem wczesniejsze auta na gaz i kilka w trakcie i jednak od gazu coraz bardziej mnie odrzuca |
yapko Fiat 128 Tarnow/Krakow | 2006-11-13 21:55:36
A jakie dokladnie spalanie osiagasz? I jaki model? |
sterciu T E L E T U B I Ś wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2006-11-13 22:02:18 silnik 4A-FE w Carinie E i na trasie normą jest ze spala mi w granocach 6/100km tak jak jade do 120km/h a w miescie to teraz we wrocławskich korkach to i nawet dyche wciągnie , przy normalnych natezeniu ruchu , bez ciągłych korków palił mi 8-8,5l/100km w miescie |
leon99 TOYOTA DRIVER Yaris '03 + RAV4 '97 Wrocław | 2006-11-14 12:55:51 To chyba tylko ja jestem wyjątkiem . Mam dwa samochody na gaz i nigdy żadnych problemów z gazem. Starletka nawet lepiej jezdzi na gazie niz na benie...
Ludzie... co sie zastanawiacie...w 3 lata zaoszczędzicie na nastepny samochód (używany
Ale jak ktoś się upiera płacić akcyzę ..., może to działalność charytatywna? Zamiast pajacyka ? |
stiopa46 TOYOTA MANIAK avensis SZCZECIN | 2006-11-14 13:02:16 ja mam Ave 1,6 99r.i jest oki latam juz od 2003 nic sie niedzieje wienc tylko gazowac silnik 4A-FE dobrze to znosza |
leon99 TOYOTA DRIVER Yaris '03 + RAV4 '97 Wrocław | 2006-11-14 14:23:51 A jak znowu ktoś napisze, że gaz wypala zawory to mu dam w r..a
Sam od 5 lat sprawdzam luz zaworowy w kilku autach i za ch....ę nie chce mi nic wypalić. Niepotrzebnie tracę czas bo sam uwierzyłem kilku "ekspertom" |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2006-11-15 00:50:12 Do modelu VVTI Toyoty w miare dobrze znosza gaz ,pozniej jest coraz gorzej.Nie bez znaczenia jest styl jazdy. |
sterciu T E L E T U B I Ś wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2006-11-15 01:10:17
zaworów nie wypala , wogóle mógłbym sie kłócic czy wogóle skraca zywotnosc silnika bo zwykle słyszy sie takie opinie , ale ja jak miałem to wiecznie gaz nie wyregulownay był pomimo jezdzenia po róznych serwisach gdzie tym sie zajmują , w zimie to auto mi na tym gazie chodzic nie chciało nawet jak sie zagrzał , gasł , i to dokładnie w trzech autach mialem podobne dolegliwosci w tym w ave 2,0 D4 po załozeniu instalacji III generacji , juz w tej chwili nie pamietam co to była za instalacja jakiej firmy a pozatym przez butle w dwóch miałem bagaznik mniejszy a w trzecim nie miałem co z zapasem zrobic a duzo po trasach jezdziłem to wolałem miec go koło zapasowe w bagazniku a wtedy jeszcze dojazdówki nie były tak dostepne do wszystkich aut jak teraz , pozatym zwykle załadowany jezdziłem to kazdy centymetr był potrzebny auta do wykorzystania Kiedys miałem Fiata 125p , gaz został załozony jak tylko sie pojawiły instalacje gazowe u nas w sprzedazy , auto zrobiło 300kkm na gazie , miało jeden remont ale wiadomo jakie silniki w tych autach były ale w głowicy tylko uszczelniacze były wymieniane , zawory zostały stare poniewaz mechanicy niby stwierdzili ze jeszcze pojezdzą i pojezdziły , auto trafiło na czesci i nigdy zawory mi sie nie wypaliły (przed załozeniem gazu równiez był remont to wtedy były wymieniane ostatni raz) choc dostawał w kiche wiele razy ile tylko mógł , a ze na tym gazie wiecej jak 130km/h nie mógł to tyle czesto osiągał
[ wiadomość edytowana przez: sterciu dnia 2006-11-15 01:13:36 ] |