Czy głowica w silniku Fiiata 1.1MPI, jest taka sama jak w 1.2 MPI 75hp ? Wiem ze róznia sie wałkami, ale czy są jeszcze jakieś róznice ? Nastepna sprawa czy oba silniki posiadają takie same przepustniece ? Moge np. wsadzić przepustnice z 1.1 do 1.2 ?
Pytam, ponieważ wsadzam do malucha silnik 1.1 MPI a on nie posiada powrotu na listwie wtryskowej i pojawia sie problem
. Wymyśliłem więc że kupie listwe wtryskową z 1.2 która posiada regulator ciś. oraz powrót i zasadze ja na kolektor z 1.1. Nie pomyślałem jednak ze moze nie pasować
I teraz mam plan zasadzić cały kolektor z 1.2, a jeżeli głowice będą sie znacznie róznić to także kupie głowice z 1.2. Co polecacie mi zrobić, ja sam juz nie wiem
chciałbym to jak najtaniej podmienic.

(DZięki) To napisz jeszcze jaką instalacje zastosować. Mam samą wiązke z 1.1, i nie wiem czy kupowac kompa pod nią (i te 2 sondy:/) Czy nie lepiej kupić wiązke z 1.2 z kompem i miec spokój. W 1.1 dochodzi jeszcze ten czójnik położenia wałka rozrzadu (czy jakoś tak) i bedzie problem czym sie sie to zmieścia pod klapą silnika.