Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
CzapCzap T E L E T U B I Ś | 2006-12-16 18:54:46 Mozesz zanabyc na szrocie z Cari diesla ![]() Ja w cari 4a fe nie mialem, a po zalozeniu tego to duzej roznicy nie poczujesz ![]() |
Talus TOYOTA DRIVER Carina E / Evo '07 Mielec | 2006-12-16 19:14:24 Trzeba by coś takiego.
Ale wygłuszenie samej maski podobno niewiele daje, trzeba się jeszcze zabrać za przegrodę między kabiną, a silnikiem. |
![]() sterciu T E L E T U B I Ś wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2006-12-17 15:17:33 załoyc mate wygłuszajaca od strony silnika na sciance grodziowej , daje dosc dobry efekt , kumpel miał w Cari 1,6 zanim ją skasował i był sporo cichsza niz moja , mate kupił na allegro na metry , je tez mysle nad takim wygłuszeniem ale nie mam kiedy sie za to zabrac |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2006-12-20 08:17:16 Samo wygluszenie maski daje chyba z 80 procent wiecej niz sciany grodziowej,likwidujesz efekt bebna[fala akustyczna odbija sie od asfaltu potem od maski i wzmacnia]ze sciana grodziowa jest problem ze wzgledu na przewody i urzadzenia.Najlepiej wykuc konsole i 0d srodka polozyc gruba mate ,kupa z tym roboty,ale efekt powalajacy silnika wogole nie slychac.
Uwaga maty coprawda sa niepalne ,ale juz widzialem kilka samochodow ktore sie spalily przez mate ktora opadla na oslone kolektora wydech. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
![]() szmyk TOYOTA DRIVER Yaris III/IS300/ForTwo PL-FR/Marseille | 2006-12-20 10:32:44 ja mam w Carinie E wygłoszoną maskę , sciankę grodziową , maskę wygłuszałem oryginalną matą wygłuszającą z Cariny ale efekt był znikomy , hasłas sie prawie wogóle nie zmniejszył , wygłuszyłem scianką grodziową od wewnątrz auta , oryginalnie jest tam cieniutka mata wygłuszająca z duzą iloscią otworów i od strony silnka równiez została wygłuszona , oczywiscie trzeba było pare rzeczy odkręcić i zamontowac przykrecająca na macie tak jak mocowanie filtra paliwa przewody ham. zostały zakryte pozatym ja mam Carine E Kombi z 1,8 silnikiem a wiec tam troche wiecej miejsca jest jak w 2,0 zeby wygłuszyc od strony silnika , koszt wygłuszenia , czyli wsumie same maty bo sam to robiłem łącznie z nową matą oryginalną pod maskę wyszedł mnie 600zł. ![]() [ wiadomość edytowana przez: szmyk dnia 2006-12-20 19:58:05 ] |
![]() MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2006-12-23 23:19:26
A efekt jaki? |
Talus TOYOTA DRIVER Carina E / Evo '07 Mielec | 2006-12-23 23:24:20
![]() |
![]() sterciu T E L E T U B I Ś wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2006-12-24 10:50:40
miałem okazje jechac tym autem to naprawde az byłem w szoku , silnka prawie wogóle nie słychac , dopiero przy wiekszych obrotach coś tam dolatuje , jakies dzwieki , ale w porównaniu z moją Cari to jest wewnątrz bardzo cicho , wygłuszenie trwało prawie cztery dni po godzinach ale moim zdaniem warto było , sie przymierzam do takiego czegoś tez ale nie mam czasu na to narazie |
![]() MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2006-12-24 10:58:31
Zdaje się że brzamiało to tak: maskę wygłuszałem oryginalną matą wygłuszającą z Cariny ale efekt był znikomy Czyli wygłuszenie maski dało małe efekty. A wytłumienie ścianki grodziowej - o to pytałem ![]() Sterciu - super! Ja też się przymierzam.. od roku gdzieś tak a u mnie to jest co wyciszać ![]() |
![]() sterciu T E L E T U B I Ś wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2006-12-24 11:09:12 ja chce tylko wyciszyc z jednej strony sciankę grodziową , albo od wewnątrz albo od zewnątrz , szmyk ma z dwóch stron i to z dosc grubej maty , tylko ze u niego to kompletnie cały przód wewnątrz auta był rozebrany łącznie z wyciągnietą nagrzewnica a tego bym chciał najbardziej uniknąć , a wygłuszenie maski oryginalne faktycznie niewiele daje , w Cari ojca mam i jest tak samo głośna jak moja , podobno te kupne są duzo lepsze i jest duzo lepszy efekt jak sie nimi maske wygłuszy ale to tylko słyszałem od znajomego , co do diesli to zdaje sobie sprawe co u Ciebie Misiek jest do wygłuszenia ![]() |
![]() MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2006-12-24 11:14:18 Nie no bez przesady, tojka to jednak inna kultura pracy a japończycy troche zadbali u wyciszenie - zobacz do mojej galerii - na grodzi od strony silnika mam oryginalnie grubą chlaposzczelną matę - w beznyniaku (w cariII) takiej nie uświadczysz. Od wewnątrz też jest filc+guma..
Ja będę wyciszał od wewnątrz i też mam zamiar powyciągać wszystko.. pewnie dlatego tak to odkładam ![]() W lublinie też jest fajnie na trasie ![]() Pzdr |
![]() sterciu T E L E T U B I Ś wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2006-12-24 11:20:37 hehe no widzisz a u mnie w busie jest poprostu pochamsku odcięte wygłuszenie , nie wiem po co , wygląda jakby ktoś nozem od wewnątrz ciął , nawet z pod nagrzewnicy jest wyrwane , podejrzewam ze fabrycznie napewno było , w poprzednim takim busie jak mieliśmy to cicho było bo miał wygłuszenie a ten nie ma kompletnie nic , jakiś niemiec sie musiał znęcac na tą matą oryginalną , ten sam silnik w berlingo był prawie niesłyszalny
w Cari E jest dosc kiepskawo bo deche sie wyciąga z całą instalacją , ja juz pare desek rozebrałem i wsumie jedna załozyłem ![]() |
![]() MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2006-12-24 11:57:43 Ja od strony silnika bym się bał - że cos gdzieś będzie chłonąć wodę, gnić itd itd..
A kolumnę kierowniczą i tak będę sciągał a tą rurę chciałem usztywnić -> pianka poliuretanowa ![]() Pozdrawiam |
![]() Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2006-12-27 18:39:45
No toś mnie pocieszył ![]() Rozważam wyjęcie nagrzewnicy i gruntowne czyszczenie, bo odnoszę wrażenie, że coś kiepskawo grzeje ![]() Pozdro. |
![]() sterciu T E L E T U B I Ś wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2006-12-28 01:02:41 No to zabawy bedziesz miał troche ![]() ![]() ![]() |