Air bag

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
poduszki w fordzie czy moge mieć w samochodzie nie sprawną poduszke przy przeglądzie włąsnie zakupiłem kieorwnice zpoduszką i nie wiem czyc przejdzie mi przegląd bo nie mam jeszcze kopmuptera i reszty i czy jest to bezpieczne ??

Cytat:
2006-12-25 19:10:05, madis pisze:
poduszki w fordzie czy moge mieć w samochodzie nie sprawną poduszke przy przeglądzie włąsnie zakupiłem kieorwnice zpoduszką i nie wiem czyc przejdzie mi przegląd
bo nie mam jeszcze kopmuptera i reszty

Możesz, nikt nie sprawdza, czy poduszki są, czy ich nie ma, czy są sprawne, czy też nie...
Cytat:
i czy jest to bezpieczne ??

A to już zupełnie inne zagadnienie. Poduszki "raczej" nie wybuchają same z siebie, zatem zarówna leżąca w piwnicy kierownica z airbagiem, jak i kierownica z airbagiem założona w miejsce kierownicy bez airbagu nie prowokowana nie wybuchnie. A co ją może sprowokować? Na przykład próba podpięcia do kompa, tym bardziej do kompa o nieznanym pochodzeniu/stanie. Efekty wybuchu poduszki w takim przypadku są zawsze mniej lub bardziej tragiczne. Wyobraź sobie siebie grzebiącego przy kierownicy, kiedy nagle poduszka otwiera się z prędkością 300km/h i uderza Cię w głowę lub klatkę piersiową... Będzie bałagan... Poduszka to nie zabawka, poczytaj o tym, ile osób zostało kalekami na skutek przypadkowego wybuchu poduszki...