Brak światła mijania

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Objawy w Samarce są następujące, gdy włączam światła mijania to pali się tylko jeden reflektor, gdy włączam długie to palą się oba... Wymieniłem żarówkę, przeczyściłem styki, sprawdziłem bezpieczniki i nadal nic...HELP!

wymien nie sprawdz bezpieczniki. i sprawdz czy kable nie przetarte..

oprocz tego, co Arsenio rzekl...
-sztyki w skrzynce, szczegolnie wokol przekaznika
-kostki po drodze do lamp.

Odnośnie świateł mijania. Ostatnio znikła mi kontrolka na desce rozdzielczej od w/w świateł. Rozkręcałem deske i żarówka nie jest spalona...czyżby ścieżki były nie teges i nie dochodzi dalej ??

Cytat:
2006-09-26 19:51:55, MarTin_ pisze:
Odnośnie świateł mijania. Ostatnio znikła mi kontrolka na desce rozdzielczej od w/w świateł. Rozkręcałem deske i żarówka nie jest spalona...czyżby ścieżki były nie teges i nie dochodzi dalej ??

mozliwe

Co kolega Arsen proponuje w takim układzie ??

propunuje sprawdzic sciezki(miernikiem) albo sie nie bawic i zmienic płytke jakis szrot znalesc albo na zlot przyjechac wczesniej pytajac czy ktos ma i przywiezie

Wielkie dzięki... przy chwili wolnego czasu pobawie sie i przemyśle słuszne rady
Pozdrawiam.

a ja mialem taki przypadek ze najpierw gdy chcialem mrygnac dlugimi swiatlami mrygal tylko prawy reflektor po jakims czasie zaczely wlaczac i wylaczac sie swiatla mijania az nagle polecial dymek spod kierownicy i okazalo sie ze w jednej wiazce przypalil sie kabelek

Po 1 czy masz styk na bezpieczniku ,a po 2 to probnik w reke i przyczyna sama sie znajdzie

A ja mam taki problemik: wlaczam swiatla - wszystko ok. wlacze nawiew - gasna swiatla mijania, zostaja pozycyjne. wlacze przeciwmgielne - tak samo gasna mijania... o co w tym moze chodzic? a jeszcze jedno - jak wlaczam nawiew to przeskakuje jedyny przekaznik jaki jest na 3 kostkach swiatel szwedzkich...

aha, nie dzieje sie tak zawsze, czasem wszystko dziala normalnie...

Jakies pomysly panowie??

Hmm nie zamokło ci nic w skrzynce z besp. ?? bo wyglada to na jakies zwarcie ...

Cytat:
Hmm nie zamokło ci nic w skrzynce z besp. ?? bo wyglada to na jakies zwarcie ...

No wlasnie tez mi chodzi po glowie skrzynka, ale wczoraj ja wyprulem, przelutowalem, poskladalem i jest to samo chyba ze juz jest taki trup ze sie nie nadaje do reanimacji, ale nie wyglada na to...

nie wiem jak wygląda instalacja w samarze jak bym zobaczył schemat to bym ci powiedział dokładniej co zrobić narazie to ja bym obstawiał jakąś kostke przy bezpiecznikach
zapal światła włącz dmuchawe i spróbuj poruszać kostkami idącymi do bezpieczników chocia wętylator jest chyba pod zapłon wię może to być wina stacyjki jak byś ją rozebrał i wyczyścił to by nie zaszkodziło ale przed tym koniecznie odłącz akumulator bo ja kiedyś nie odłączyłem to potem musiałem w biegu

Cytat:
2006-12-20 12:19:13, ozan pisze:
nie wiem jak wygląda instalacja w samarze jak bym zobaczył schemat to bym ci powiedział dokładniej co zrobić narazie to ja bym obstawiał jakąś kostke przy bezpiecznikach zapal światła włącz dmuchawe i spróbuj poruszać kostkami idącymi do bezpieczników chocia wętylator jest chyba pod zapłon wię może to być wina stacyjki jak byś ją rozebrał i wyczyścił to by nie zaszkodziło ale przed tym koniecznie odłącz akumulator bo ja kiedyś nie odłączyłem to potem musiałem w biegu

kostkami przy skrzynce ruszalem, nic to nie dalo schemat moge ci przeslac jak masz troche czasu, ja wczoraj nad nim zasnalem i sie nic nie doszukalem ciekawego. a stacyjka... hmmm popatrze, dzieki za pomysl

i jak tam Maciek czegos sie doszukales?

jak światła zginą to wyłąncza się przekażnik od świateł według tego schematu oznaczony jest k11
zobacz czy tyka jak giną światła

Ja bym radził sprawdzić jeszcze stacyjkę, czas jakiś temu miałem podobne przejścia i okazała się winna właśnie ona.

a zginą też jak włączysz ogrzewanie tylniej szyby
i czy wętylator chodzi normalnie czy wolniej