Głowica w carinie motor 4A-FE

« Poprzedni | Następny »
Witam. Posiadam Carinę e kombi z silnikiem 4A-FE z systemem lean burni w związku z tym mam pytanie. Czytałem gdzieś że silniki z tym systemem mają przekonstruowaną głowicę i rozrząd w stosunku do takiego samego silnika bez tego systemu spalania ubogiej mieszanki. Gdzie mogę znaleźć opis konstrukcji tej głowicy. Mam książkę tłumaczoną przez pana Sobolewskiego ale w niej jest opisany tylko silnik 115 konny czyli bez lean burn. Głównie chodzi mi o to czy moja głowica ma zaworu regulowane hydraulicznie czy tak samo jak głowica do silnika bez lean burn luzy zaworowe ustawia się za pomocą zestawu płytek. Proszę o wyrozumiałość jestem właścicielem toyoty popiero od 2 tyg i dopiero się "wgryzam". pozdrawiam i Dobrego Roku nr 2007 dla wszystkich.

Zawory regulowane na płytkach.
Pozdro.

-----------------
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***

Dziękuje. Mam jeszcze pytanie ile mniej wiecej kosztuje regulacja zaworów poza ASO. (zalerzy pewnie od liczby wymienianych płytek) to może ile kosztuje średnio 1 płytka. pozdrawiam

Cytat:
2007-01-02 11:12:27, Egiptos pisze:
Dziękuje. Mam jeszcze pytanie ile mniej wiecej kosztuje regulacja zaworów poza ASO. (zalerzy pewnie od liczby wymienianych płytek) to może ile kosztuje średnio 1 płytka. pozdrawiam

Jak sie przygadasz to i moze zrobia ci do 50zł regulacje a plytka hm...chyba cos ok. 40zł orginał

« Poprzedni | Następny »