Jakie glosniki do Cariny w tylna polke (liftback)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zmienilem radio i chcialbym zamontowac glosniki w tylna polke.
Myslalem nad glosnikami 6 X 9". Czy ktos ma doswiadcznie z montazem takich glosnikow.

Z tego co mierzyłem w tylnej półce we wpustach jest ok 14 cm a glosnniki mają zazwyczaj 15 +/- 1 cm

[ wiadomość edytowana przez: Cypek80 dnia 2006-12-10 22:48:13 ]
zdjecie pochodzi z aukcji internetowej...

[ wiadomość edytowana przez: Cypek80 dnia 2006-12-10 22:49:53 ]

też akurat jestem na tym etapie, przyłączam się do pytania. U mnie już takie dziury są, więc coś tam takiego musiało siedzieć, jak to wyglądało - nie wiem. Jak się nie będzie mieściło, trzeba będzie o jakichś dystansach myśleć.
A jakie radio kupiłeś? i jakie głośniki planujesz? czytałem troche na elektroda.pl i tam piszą, że okrągłe głośniki lepiej grają niż 6x9. może da sie tam wsadzić jakieś 20 cm w tą półkę?
pozdrawiam

Takiego Blaupukta http://www.blaupunkt.jpg.pl/?247089,12821
Zamienilem na Kenwooda KDC-W5031

Glosniki z przodu mam 3 drozne (okragle) Blaupunkt BGx 663

a z tylu nie wejdą w polke okragle (16) wiec pomysl na 6 X 9"

o takich samych parametrach jak z przodu

model na tyl - BLAUPUNKT BGX 693 6 x 9 135 WAT

Ja z kolei czytalem w prasie audio ze takie glosniki coaxialne wlasnie lepiej brzmią. Ale pewnie to zalezy od tego w jakim pudle rezonansowym bedą, bo skoro parametry mają takie jak okrągle to czemu mają grac inaczej.
Aha jeszcze jedno przy wyborze glosnikow poszedlem do sklepu dla idiotow. Posluchalem naprawde roznych marek i w ucho wpadly mi te balapunkty.... zreszta opisywalem juz to na forum... przyszla pora na tylne glosniki... zobaczymy co z tego wyjdzie

witam
Kupiłem głośniki 6x9" i nie bardzo pasują. są trochę za szerokie. trzeba uważnie ciąć półkę, bo jak za mało - to nie wejdą, jak za dużo - to nie ma potem w co wkręta wkręcić. Z moimi głośnikami były jakieś takie plastikowe dystanse grubości około 8 mm to je wykorzystałem. niby powinny iść pomiędzy głośnik a maskownicę, ale ja je dałem pod głośnik, a maskownicę dałem bezpośrednio na głośnik. Głośniki grają bardzo ładnie ale niestety słychać głównie jak sie siedzi z tyłu. W passacie (B3, przejściówka) mam blaupunkty też 6x9" i głęboki bas niesie się po całym samochodzie, ale może dlatego, że to sedan, a toyka to liftback...

[ wiadomość edytowana przez: gr1oszek dnia 2007-01-04 00:38:05 ]