| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
MUSEL SYMPATYCZNY GOŚĆ fiat 126/Astra rzeszów | 2004-09-03 16:08:44 poszukaj w wyszukiwarce to bylo juz omawianetu cos jest na ten temat [ wiadomość edytowana przez: musel dnia 2004-09-03 16:16:58 ] |
janisz ŁADZIARZ 2107 1.5 , 2101 '75 ... Warszawa | 2004-09-03 17:43:00 Cały plastyk do którego jest przykręcona obudowa wskaźników jest przykręcony na jedną śrubkę (która jest pod zaślepką z rysunkiem ogrzewania chyba) i na kilku takich zatrzaskach. Albo ciągniemy z całej siły albo czymś cienkim podważamy blaszkowe zatrzaski. Nie ma się co bać że coś się połamie. Wpierw wyjąć nakładki na dźwigienki ogrzewania i kratki nawiewu a potem ciągnąć z całej siły. I jak to wyjmiemy będziemy mieć dobry dostęp do śrub które trzymają deskę. |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-09-03 20:40:55 a gdzie te zatrzaski???
wymacam je paluchem mym niezrecznym? |
Bartek-Lodz SYMPATYCZNY GOŚĆ 2xLancia Kappa 3.0 V ... Łódź | 2004-09-04 12:43:07 Wyjęcie całej deski to nie takie hop siup. Najpierw wyjmujemy zegary, pózniej demontujemy schowek, odkrecamy tunel na radio, odkrecamy sroby trzymajace nawiew przy szybie, trza tez odkrecic deske od karoseri - chyba z 6 srob - oraz odkrecic sterownia nawiewem. |
janisz ŁADZIARZ 2107 1.5 , 2101 '75 ... Warszawa | 2004-09-04 17:13:37
Raczej nie. Ich nawet nie widać. Jak pierwszy raz wyjmujesz to musisz wyrwać na siłę. Potem, jak już będziesz wiedzieć gdzie sa te zatrzaski to będziesz mógł je czymś naciskać, żeby lżej to wszystko wymontować. A deska jes zamontowana 4 śrubami przy szybie(klucz 12 na 90%) i 4 (na śrubokręt krzyżakowy) od spodu do takiej poprzeczki. |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2004-09-04 19:48:04 Ehh, myslalem ze juz poradziliscie!
Ale - srubki trzeba odkrecic - nie pamietam ile ich jest, ale chyba nie wiele. Z tego co pamietam miesci sie jedna pod zaslepka znaczkow ogrzewania(mocniej slabiej zimne cieple) i nie wiem czy czasem nie pod popielniczka - nie pamietam dokladnie. Trzeba tez wyjac nawiewy srodkowe. Po wykreceniu srubek(podszyba nie trzeba odkrecac) nalezy wlozyc reke w otwor po nawiewie, i wymacac blaszki - u gory i na dole, po czym je przycisnac palcem, i deska odskakuje - troszeczke wyciagnac,m wstawic lape gleboko i odkrecic linke predkosciomierza, wysunac i zalezy co chcemy dalej robic, jak zarowki zmieniac to nic wiecej demontowac nie trzeba, jesli natomiast chcemy calkowicie wyjac deske, to trzeba odpiac kable oraz wezyk od ekonomizera(jesli jest) oraz druga linke(trudniejsza sprawa przez zawleczke) od licznika dizennego zdaje sie. Pomimo wszystko NIC na sile - tylko sposobem, po wykreceniu srubek na;ezy te blaszki metalowe odszukac i wcisnac a pozniej deske kierowac w prawo i do siebie- siedzac na fotelu kierowcy. Wydaje mi sie zbednym demontarz polki radiowej, oraz schowka - choc co do schowka to nei pamietam - byc moze ze jest tam jakas srubka - nie znaju ten czas. Jak rowniez demontarz plastikowcyh malusich raczek przy nawiewach/cieple/zimne/szyba/nogi, nie jest konieczne! Nalezy natomiast na to uwazac podczas montarzu. Ja osobiscie deske mam odkrecona i trzyma sie tylko na tych blaszkach zatrzaskowych. |
kowluk SYMPATYCZNY GOŚĆ LADA 21072,GOLF III ... Wroclaw | 2004-09-04 22:01:20 Blaszki są dwie na wysokości konca liczników (szybki) a nawiewu powietsza . U mnie mocno sie nie trzymają i podważam od góry plaskim sróbokretem a potem od dolu . I wychodzi nastepnie linka pretkosciomieża i Kasowania licznika dzienego. Teraz leko wysunac i trzy kostki oraz jesli jest eko to rórka .i po sprawie |
Elvoo SYMPATYCZNY GOŚĆ ŁADA NIVA Warszawa | 2007-01-04 11:05:56 Witam.
Chciałbym "wybielić" moje zegary, za pomocą zamieszczonych na stronie. Zegary są już wykręcone i leżą na moim biurku. Pytanie. Jak zdjąć wskazóweczki z tych zegaró tak żeby ich przy okazji nie zniszczyć? Dziekuje i pozdrawiam Elvoo |
Sp4rkY SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2'110-2 1,5 MPI Siedliszcze [LUB.] | 2007-01-04 11:09:48 Elvoo to juz bylo!
http://ladaklub.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=95&Itemid=65 |
Elvoo SYMPATYCZNY GOŚĆ ŁADA NIVA Warszawa | 2007-01-04 11:13:06 O dzieki nie znalazłem wcześniej niczego choć próbowałem. Dzieki piekne i pozdrawiam.
PS. To właśnie lubie na tym forum. Szybka i snensowna odpowiedź. Trzymajta sie. |
Elvoo SYMPATYCZNY GOŚĆ ŁADA NIVA Warszawa | 2007-01-04 12:51:53 Chciałem sobie pobrać białe zegary do 2107 ze stronki, bo okazało sie, że nie mam, ale nie moge. Mała pomoc mile widziana, bo skoro mam zegary na biurku chciałym zrobić wszystko a niestety musze to jeszcze dzisiaj złożyć. Będę BARDZO wdzięczny za pomoc. Może ktoś posiada je na dysku albo coś i mógłby mi podesłać? Z góry dziękuję. |
Sp4rkY SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2'110-2 1,5 MPI Siedliszcze [LUB.] | 2007-01-04 12:54:25 http://lkp.superhost.pl/old/download/zegary_2105_07.zip
a tutaj inne, np jak u mnie [ wiadomość edytowana przez: Sp4rkY dnia 2007-01-04 13:01:07 ] |
Elvoo SYMPATYCZNY GOŚĆ ŁADA NIVA Warszawa | 2007-01-04 12:55:09 DZIĘKI ![]() |
krzychuk SYMPATYCZNY GOŚĆ Laguna 1.8RT/VW T4 2 ... lublin | 2007-01-04 23:20:58
tym paluchem niezrecznym to adsku se mozesz pomacac ale nie zatrzaski |