kupna kitu rurbo do takiej łady moc to ok 150 ps
tylko sprzegło trzeba wzmocnic bo troche za słabe
Jak by co to zdiecia wysle
ps jestem tu nowy pozdrawiam wszystkich
| « Poprzedni | Następny » |
Pawel_66 LADA 1500(2103) kraków | No nieźle...ale za długo to ona chyba tak nie pochodzi
Nie za duże to ciśńienie??????? |
Pawel_66 LADA 1500(2103) kraków | Ja mam intercooler od fiata brava 1,9jtd.
masz coś oprócz turbo grzebnięte, że tak ostro jeździsz????? jakieś hamulce , zwieszenie??? |
janisz ŁADZIARZ 2107 1.5 , 2101 '75 ... Warszawa | O stary zapodaj fotki ![]() |
rogacek ŁADZIARZ VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | jak odprężałeś????? grubsza uszczelka???? słyszałem o firmei która robi specjalne metalowe uszczelki |
Turboluk SYMPATYCZNY GOŚĆ lada 2107 Nowa Ruda | sorki musze już sie zmywać jutro będe pozdrowienia dla wszystkich
powodzenia w przerabianiu |
rogacek ŁADZIARZ VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | ktoś mi mówił że jest firma która wykonuje specjalne metalowe uszczelki pod odprężanie. wycinają laserem z metalu |
Weider SYMPATYCZNY GOŚĆ samara sosnowiec | mowicie ze koszt takiej zabawy to okolo 2000zl?? |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | Mysle ze dalo by sie zmiescic ponizej tej kwoty, ale na ty m sie nie oszczedza. Zalezy tez ile sam chcesz zrobic.
W krak jest firma dorabiajaca uszczelki, moge sie zapytac jakie grube zrobia(ja kiedys do moto robilem gruba bo ktos za bardzo ucia glowice) Na pewno tez w ITOS(instytut tech obr. skrawaniem-czy jakos) krak wycinaja laserem - widzialem np z blachy chyba 6tki wycieta mape polski wielkosci pudelka od zapalek(no 1,5 pudelka) super dokladnie. Z tym ze takie cudo sie chyba programuje najpierw, a za to sie placi slono raczej. Popieram ze najfajniejsze w tuningu lady jest to, ze ktos lekcewazy cie, bo mysli lada, a ty pyk i jestes lepszy. Z tym ze ja juz mam mniejsza zabawe, bo po mojej widac z zewnatrz ze jest grzebnieta, ale i tak sa uparciuchy co mysla ze beda lepsi. Ale turbo to i mnie sie marzy z 2x poziomym, ale to nie z tym silnikiem. |
rogacek ŁADZIARZ VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | taniej niż laserem wychodzi cięcie wodą. dokładnośc identyczna |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | Polecam filmiki z DCS
Np ten - TurboLada |
Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige |
Z tą dokładnością nie trzeba tak przesadzać. Uszczelka może być z pewna tolerancją zrobiona i nie musi to być zegarmistrzowska robota. W Gdańsku dorabiają takie coś posługując się jak sądzę skanerem. Stara uszczelka jest wzorem. Jak wycinają to nie wiem, ale robią też takie do odprężania z obustronnie miedzianą blachą. |
humel SYMPATYCZNY GOŚĆ 2107, 2108 (kiedys) ... Poznań |
Fleszer: hehe.. sciagnalem wszystkie... juz jakis czas temu i pokazuje niedowiarkom co z lady za potworka mozna zrobic.. hahahah - bo nie moga uwiezyc... |
| « Poprzedni | Następny » | |