Wielki problem z d4d. co robić

« Poprzedni | Następny »
Cześć. Od jakiegoś czsu mam duży problem z avensisem 2002 d4d.
Objawy są następujące. Gdy samochód jest zimny zapala bez problemów, natomiast gdy się rozgrzeje jest wielki problem z jego odpaleniem. dodatkowo gdy troche pojeździ zapala się kontrolka chek engain i i samochód przestaje praktycznie jechać. Byłem na komputerze wyszedł błąd 78- coś z układem paliwowym , ale co nie wiadomo. Ciśnienie na pąpie jest ok, zawory też. Fachowcy z toyoty najchętniej wymieniali by wszysko po koleii aby w końcu dojść co to a wiadomo jakie to koszty. Jeśli ktoś z was podejrzewa co to może być lub miał podobny problem bardzo proszę o post, uratuje mi to życie. Jeśli jakiś post okaże się pomocny objecuje się zrewanżować jakimś drobny upominkiem bo przyznam szczerze, że już trace nadzieje że da się to zrobić bez rozebrania całego silnika i wymieniania część po części aż do skutku.

na pompie sa 2 zaworki kontrolery cisnienia ,byla nota na gwarancji i sie wymienialo na zmodyfikowane.Po pierwsze zdemontuj zaworki wrzuc do nafty na noc potem podlacz do 12v i taktuj tak aby je rozruszac.powinno pomoc....

« Poprzedni | Następny »