MotoNews.pl

Poszukuje instrukci obsługi toyoty cariny E.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ma ktoś może namiary na instrukcjię do toyoty cariny E np. w pdf'ie? Wiem że można kupic w formie papierowej ale...

no niestety ja mam ale w formie ksiązkowej ale pozbywac sie jej nie chce , mysle ze ciezko bedzie z instrukcją w pdf`ie do Cariny , chyba ze ktos wie skąd mozna taką pobrac

gdybym miał to mógłbym poskanować... już mam za sobą książkę a4 160stron, więc instrukcja nie byłaby większym problemem
a też by się przydała, bo po niemiecku nie bardzo rozumiem

instrukcja do Cari ma 166 stron a skaner mi wysiadł jakis czas temu i d....a zimna

a nie lepiej sobie ściągnąć książkę napraw? jest w przyklejonym temacie. Zawiera prawdopodbnie wszystko to co instrukcja obsługi a nawet więcej

ps. A ciekawe jak by się zachowała Toyota gdyby zadzwonić do ich biura na jakąś infolinię albo wysłać maila z treścia, że stałeś się szczęśliwym posiadaczem takiego i takiego auta, z tego i tego roku, ale auto jest sprowadzone i niestety nie dostałeś do niego instrukcji obsługi, więc ich prosisz, jeżeli to możliwe, o wysłanie jednej kopii na adres - i podać swoje dane, bo zależy Ci na przestrzeganiu zaleceń producenta i chciałbyś wiedzieć ja prawidłowo serwisować swój samochód w ASO. (czy jakiś podobny bajer ). Mój szwagier kiedyś tak zrobił jak kupił wzmacniasz Technicsa nowy, ale sprowadzony i nie miał polskiej instrukcji obsługi, to mu przysłali po kilku dniach do domu ładnie wydrukowaną.
pozdro

[ wiadomość edytowana przez: gr1oszek dnia 2007-01-12 12:50:28 ]

o tej to ja wiem, ale chodzi nam tu chyba o tą co się dostaje razem z samochodem.

Cytat:
2007-01-12 12:51:20, Talus pisze:
o tej to ja wiem, ale chodzi nam tu chyba o tą co się dostaje razem z samochodem.

mam do Corolli i nic nadzwyczajnego tam nie ma. ot po prostu parę słów o aucie - same podstawowe wiadomości.

Np. mi by się przydały te podstawowe wiadomości...
Pierwszy raz w życiu zmieniałem żarówki w samochodzie i miałem lekkie problemy. Do dyspozycji mialem jedyni pare obrazków z niemieckiej instrukcji, trochę sie z tym pobawiłem

Jak chcesz ja mam na pc instrukcja w pdf.....jutro moge wrzucic to gdzies na server....tylko napisz czy chcesz czy nie aaa tylko ze mam po ang. ale jest duzo obrazkow wiec spoko

[ wiadomość edytowana przez: qwerty123 dnia 2007-01-13 01:00:47 ]

jeśli możesz.... angielski nie jest dla mnie takim problemem jak niemiecki

[ wiadomość edytowana przez: Talus dnia 2007-01-13 10:09:29 ]

Perzan zamieścił polskie tłumaczenie na innym temacie , adres :
http://www.tkp.org.pl/forum/index.php/topic,469.15.html
zpakowane w trzech częściach.
PODZIĘKOWANIA dla KOLEGI za cierpliwośćw skanowaniu.

tak, to mam już od dawna
tylko to nie dla mnie
tam nie ma czegokolwiek o zmianie żarówek, czy kiedy mam co zmienić... takie przyziemne sprawy by mnie interesowały

Może i masz ale nie czytasz - wymiana wszelkich żarówek str 24 do 27. idąc dalej w sprawach przyziemnych : DANE OGÓLNE str 260 - 262 wymiany płynów kiedy i jakie lać . Wg mnie lepszej książki nie znajdziesz , poczytaj to co masz .

zapomnij, że w instrukcji obsługi znajdziesz informację jak zmieniać żarówki itp. Czytałeś kiedyś jakąś instrukcję obsługi samochodu? Z tego co ja pamiętam, w instrukcjach, które przeglądałem były raczej informacje jak zapinać pasy, włączać światła, sterować nawiewem itd. niż jak dokonywać drobnych wymian. W fabrycznej instrukcji obsługi nie znajdziesz informacji jak dokonywać drobnych napraw, tylko jak często powinieneś jeździć do ASO :p Nawet z wymianą żarówki niektóre instrukcje odsyłają do ASO (zwłaszcza np. w niektórych Citroenach, gdzie żeby wymienić żarówkę trzeba wyjąć całą puszkę filtra powietrza. Więc zapomnij o fabrycznej instrukcji obsługi i skup się na książce napraw, tak jak Ci radzimy!

O, jest rzeczywiście
to wszystko przez to, że w spisie treści nie było
nie mam więcej pytań

Ok! Dzieki wszystkim! Sciagnąłem już i jest tam wszystko ,a nawet wiecej, niz chcialem wiedziec. SUPER!!!

http://www.sendspace.com/file/aro4al

Az dziw bierze ze jeszcze nikt nie zeskanował orginalnego repair manuala toyoty ...nie ma tego nigdzie.

dla dobra ludzkości mógłbym się tego podjąć
ale brak książki to spory problem

Cytat:
2007-01-14 01:17:01, qwerty123 pisze:
http://www.sendspace.com/file/aro4al

a da się to jakoś podzielić na części? bo w całości nie chce mi sie ściągnąć jakoś, dochodzi do 170MB i urywa Dzięki, pozdrawiam.