Xenony

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich mam problem z xenonami, przepaliła mi sie jedna wiec kupilem dwie nowe zarówki jakiejs tam firmy maxgear i porazka niechca sie zapalac dopiero za jakims razem pali raz jeedna a raz druga. Czy ktos mial taki problem slyszalem ze musze kupic takie jakie byly tzn. Osram lub philips. Prosze o pomoc

Cytat:
2010-12-31 15:14:01, Manta pisze:
Witam wszystkich mam problem z xenonami, przepaliła mi sie jedna wiec kupilem dwie nowe zarówki jakiejs tam firmy maxgear i porazka niechca sie zapalac dopiero za jakims razem pali raz jeedna a raz druga. Czy ktos mial taki problem slyszalem ze musze kupic takie jakie byly tzn. Osram lub philips. Prosze o pomoc

To teraz kupisz orginalne i wtedy sie dwa razy zastanowisz poki kupisz tandetka podróbę i wydasz dwa razy pieniadze.

No i pomogłes mu jak cholera. Kolega pyta czy ktoś miał podobny problem a Ty mu wyjeżdżasz z taką durnowatą odpowiedzią. Jeśli nie masz nic do powiedzenia to nie odpowiadaj, bo ani nie błysnąłeś inteligencją ani mu nie pomogłeś. Ale widze jesteś specjalistą w udzielaniu dobrych rad - tak samo jak u mnie w pytaniu ze zderzakiem - mistrzostwo świata. Równie dobrze ja mogę mu teraz odpowiedzieć:
Wiesz co - ja nie miałem takiego problemu bo nie mam ksenonów.
Kiedyś na tym forum faktycznie można było się czegoś dowiedzieć, teraz pozostaje tylko wspomnienie i wyszukiwarka. Szkoda

[ wiadomość edytowana przez: bolciu dnia 2011-01-01 22:56:40 ]

Cytat:
2011-01-01 22:54:23, bolciu pisze:
No i pomogłes mu jak cholera. Kolega pyta czy ktoś miał podobny problem a Ty mu wyjeżdżasz z taką durnowatą odpowiedzią. Jeśli nie masz nic do powiedzenia to nie odpowiadaj, bo ani nie błysnąłeś inteligencją ani mu nie pomogłeś. Ale widze jesteś specjalistą w udzielaniu dobrych rad - tak samo jak u mnie w pytaniu ze zderzakiem - mistrzostwo świata. Równie dobrze ja mogę mu teraz odpowiedzieć: Wiesz co - ja nie miałem takiego problemu bo nie mam ksenonów. Kiedyś na tym forum faktycznie można było się czegoś dowiedzieć, teraz pozostaje tylko wspomnienie i wyszukiwarka. Szkoda [ wiadomość edytowana przez: bolciu dnia 2011-01-01 22:56:40 ]

Chłopie zabawny jestes. Napisałem mu jasno i wyrażnie tylko nie dosłownie kupił szmelc i dlatego ta ma i wszystko. Temat xenonów przerabiałem dogłebnie wiec jak masz takie pierdoły pisac. Mam kazdemu jak krowie na rowie napisać co ma zrobic krok po kroku głowy nie masz i ktos za Ciebie ma myśleć. Własnie twój post nic nie wnosi tutaj. Bo to nie inne fora ze 100 razy sie ktoś pyta jak zmienic dywaniki w samochodzie i 100 innych pisze jak to zrobić.
A co do zderzak to normalnie rece i rajstopy mi opadły zderzak to 10 min roboty i jeszcze miedzy czasie to mozna browara wypić a ty sie srasz z tym jak baba w ciaży.
4 srubki krzyzakowe i 4 torxy i 2 x śruba 13
Cała filozofia.

[ wiadomość edytowana przez: homer171 dnia 2011-01-01 23:16:30 ]

primo.
z 1. posta wywnioskować czy piszesz o przetwornicach czy żarnikach można jedynie z pomocą szklanej kuli. fusy z herbaty którą właśnie wypiłem nie dały rady (mieszanka czarnego liptona i białego tetleya)

secundo - domyślając się że chodzi o żarniki - odpowiedź homera jest poprawna.

o jaką pomoc prosisz? finansową na zakup nowych części, logistyczną żeby ktoś Cię zawiózł do sklepu, merytoryczną żeby ktoś podał numery części i info gdzie kupić?

taka forma GIGO. Ma świecić dobrze - wykosztuj się na ori; chcesz się bawić - żarniki po 20pln na allegro, za którymś razem dostaniesz działającą parkę

Cytat:
2011-01-01 23:13:28, homer171 pisze:
Chłopie zabawny jestes. Napisałem mu jasno i wyrażnie tylko nie dosłownie kupił szmelc i dlatego ta ma i wszystko. Temat xenonów przerabiałem dogłebnie wiec jak masz takie pierdoły pisac. Mam kazdemu jak krowie na rowie napisać co ma zrobic krok po kroku głowy nie masz i ktos za Ciebie ma myśleć. Własnie twój post nic nie wnosi tutaj. Bo to nie inne fora ze 100 razy sie ktoś pyta jak zmienic dywaniki w samochodzie i 100 innych pisze jak to zrobić. A co do zderzak to normalnie rece i rajstopy mi opadły zderzak to 10 min roboty i jeszcze miedzy czasie to mozna browara wypić a ty sie srasz z tym jak baba w ciaży. 4 srubki krzyzakowe i 4 torxy i 2 x śruba 13 Cała filozofia. [ wiadomość edytowana przez: homer171 dnia 2011-01-01 23:16:30 ]

żal mi nawet tego komentować - jeśli przerabiałeś temat xenonów 100 razy to pomóż a nie wysilasz się z durnowatą odpowiedzią która ma ci chyba dać satysfakcję na zasadzie - ja wiem a ty się domyślaj, ale napiszę ci żebyś wiedział że ja wiem a ty nie. Prosta zasada - nie masz nic mądrego do napisania - nie pisz.

Bolciu do czego ty dażysz przecież napisałem prosto i chyba zrozumiale. Zork nie miał problemu z interpretacja i zrozumieniem o co mi chodził poprostu to stały repertuar jest z takimi palnikami no name.

zwyczajnie drażnią mnie tego typu odpowiedzi, kup sobie oryginał, użyj wyszukiwarki - ja znalazłem to ty też znajdziesz itp - zobacz sam - chłopak zapytał czy ktoś miał podobny problem?

bolciu... jak by Ci to wytlumaczyc... już kiedyś była dyskusja tu na forum o jego charakterze i zostalo to dawno stwierdzone - staramy sie aby bylo jasno i "bez upierdzielania sie". Niektore rzeczy byly walkowane po kilka razy i na prawde nie ma sensu tego drążyć później... Dlatego TUTAJ na forum depo to dupo, gaz to zło, a pytania o to jaki olej wlac do silnika 15 letniego samochodu po prostu nie ma sensu zadawać. Jeżeli tego ktoś nie czai to zawsze może wyskoczyć z dyskusją o spalaniu lub chipowaniu...

a... sorry... zapomniałem że jeszcze B nie jeździ, a masa zabija.

[ wiadomość edytowana przez: chemik333 dnia 2011-01-09 14:55:25 ]