Witam
Kupiłem sobie przed świętami Poloneza Caro 1,5 Gli + gaz ale ładę nadal mam choć teraz często używałem poloneza
I powiem wam że nie bardzo jest co porównywać polonez pali mi 12,5 gazu Łada żeby 11 spaliła to trzeba było przycisnąć przeważnie 10-10,5 w ładzie w środku jest ciszej lepsze ogrzewanie i co jeszcze dziś wsiadłem do łady stała 2 tygodnie zapaliła za 1 razem miałem potrzebę jechać gdzieś wyjeżdżam z podwórka naciskam na gaz i czuje się jakbym do jakiegoś bolidu (w porównaniu z polonezem) wsiadł i podjąłem decyzje polonez idzie na sprzedaż łada zostaje wole mieć auto które ma 19 lat ale przynajmniej normalnie się nim jeździ
W życiu nie myślałem że jest aż taka różnica !!!!!!

Zapewne masz rocznik poniżej 95 tego poloneza to naprawdę w zestawieniu z ładą przegra w każdym punkcie - silnik 1,5 jest bardzo słabą jednostką do tego sterowany wtryskiem obniża jeszcze jego moc - stąd większe spalanie LPG niestety
zobaczymy teraz jak będzie jeździł
, a na trasie- jak w zeszlym roku jechaliśmy do białobrzegow na zlot to wysszło nam 6 l/100 km (jechaliśmy przeważnie ~120 kmh). I można polecić hamulce, z tego co mówili mi inni, w tym mój poprzednik
ale widzę, że powyżej 130 kmh mam jednak teraz większy zapas mocy