[OT] Filmik z przyspieszeniem Lanosa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak juz jest w temacie, sa to filmiki pokazujace przyspieszenie lanosika, czy ktorys z naszym esperaczy by mu dorownal?

Film1

film2

cos mi sie wydaje ze pierwszy filmik sie nie chce otwierac, moze teraz bedzie:
fim1

7 s do setki
Co to za model ?

nie wiem jaki silnik, ale to sie filmik z tym silnikiem
silmik

To jest silnik 1,6 - seryjnie 106 KM i seryjniak niezłego ma kopa.
Ale ten jest gicior

Moze nie napisze nic odkrywczego dla niektorych, ale ten lanosik ( na boku wielki napis halleroder <- chyba tak sie to pisze) ma po prostu turbo.
Widzialem go jakies 2 tygodnie temu na powazkowskiej w wawie, ale nie chcial sie scigac Moze dlatego ze jechalem fiatem Doblo 1.9 d

ne wiem czy ktos z nas by mu dorownal 7 sekund do 100 bardzo ladnie

Filmiki te znalazlem na jakiejs stronie z yahoo, byly tam tez filmiki lanosikow z wyscigow, lanosikow z korei i duzo innych, to chyba byla strona klubu koreanskiego w english version, gdzies jeszcze mam filmiki zagranicznych lanosow, umieszcze je jak mi ktos poleci jakis wiekszy serwer z wiekszym limitem transferu

to na pewno bylo turbo...slychac blow-0ffa przy zmianie biegow

LAnos 1,6 turbo by Grabowski, ale jego żywot się zakończył już dawno temu. Silnik niewiele przejechał......

Wczoraj mierzyłem swojego i wyszło mi że mam 8s do setki.... muszę to jakoś sprawdzić..

Cytat:
Wczoraj mierzyłem swojego i wyszło mi że mam 8s do setki

To jestes Maciej szybszy od mojej Omegi ( seryjnej oczywiscie ).

Widzialem ostatnio na Drag Racingu na lotnisku w Bednarach Nexie z silnikiem od Astry GSI ( 150KM ) i turbinka. Nie wiem ile to mialo koni. Sluchy chodzily, ze 230. Rabala takie autka, ze wydaje mi sie to prawda.

Zapewne mowisz o TEJ Nexii. Silnik nie z Astry, tylko z Kadeta, moc przed uturbianiem 174 km... Przynajmniej tak jest napisane na stronce. Ale poczytajta sami

i olej sika z kazdej dziury...miaelm plan zeby taki silnik w espero wstawic z wectry ale po rozmowie z gosciem z Angli odpuscilem sobie...sprawa jest nie do opanowania...taka przekladka nie skonczy sie niczym dobrym....

No o tej. Jak widac "chodzace sluchy" zawsze cos przeinacza

Co nie zmienia faktu, ze autko posuwalo czadersko.