Co myslicie o tych swiecach?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tak sobie szperam po allegroi znalazlem takie swiece do samarki

Kliknij Tutaj

I co o nich myslicie? W sumie nie wiem czy musze zmieniac te swiece no ale jak beda nowe to zawsze cos da nie?

Jesli stare swiece maja juz spory przebieg, nie zaszkodzi(?) ich wymienic(hmmm...) jesli sa sprawne te nowe, i zostana dobrze przykrecone.
Nie wiem natomiast jak sie maja swiece samara-klasyk - bo jednak te silniki sie roznia, swiece byc moze tez - wiec ja bym uwazal, bo wyglada mi na to ze samara-klasyk-na tej aukcji to to samo.
Byc moze ze np. w katalogu iskry jest tak samo, oni raczej sie znaja na swiecach- wiec ok- jesli odwrotnie jest- to bym nie bral.

Cytat:
2008-05-08 17:07:26, MYSHA pisze:
Tak sobie szperam po allegroi znalazlem takie swiece do samarki Kliknij Tutaj I co o nich myslicie? W sumie nie wiem czy musze zmieniac te swiece no ale jak beda nowe to zawsze cos da nie?

Moze lepiej bedzie jak z katalogu Ngk czy Iskry lub innej firmy wybierzesz sobie konkretny model swiec do Samary. Ja za ngk v-line zaplacilem cos ok 30 zl za komplet czyli, prawie tyle samo co te z allego razem z przesylka.

Iskry w sklepie kupowałem coś po 5,5 zł sztuka...

Kup NGK ! to naprawde dobry towar.
Ja w klasyku miałem stare zużyte NGK BP 7ES polecane przez Estończyków (motocyklowe) i efekt był naprawde niezły, z tym że pilnować trzeba bardzo dobrego ustawienia zapłonu. Teraz jeżdze na zwykłych ale przymierzam się do kupna nowych. Te motocyklowe różnią się m.in. oddawaniem ciepła. Zwykła ma oznaczenie 6 a ta 7. Czy jakoś tak

Ja mam założone nasze iskry i silnik chodzi jak zegarek