| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2007-02-21 19:15:57 nie mam klimy ale wg. mnie na pewno nie wymieniales filtra przeciwpylkowego, pozniej osusz wnetrze i zobaczysz roznice |
Talus TOYOTA DRIVER Carina E / Evo '07 Mielec | 2007-02-21 20:07:38 a masz jakis patent na osuszznie wnterza przy obecnej pogodzie i bez garazu ? |
AdS TOYOTA DRIVER nissan almera Warszawa | 2007-02-21 22:03:06 U mnie też zaczeło parować na potęgę i zbiegło się to w czasie z nieprzyjemnym zapachem z układu wentylacji. Stawiam na filtr i zanieczyszczenie układu grzybem.
Edit: Ale wstyd, okazało się że od jakiegoś czasu jeździłem na obiegu zamkniętym, stąd nimożność wypędzenia zapachu i praujace szyby!! Poprostu nie zwróciłem uwagi... [ wiadomość edytowana przez: AdS dnia 2007-02-22 12:07:37 ] |
comtell sulechów | 2007-02-22 18:42:18 Witam!!! Dzisiaj zajrzałem sugerując się waszych rad do filtra przeciwpyłkowego. I co było? PUSTO!!! Okazuje się, że jeździłem z 6 lat bez filtra i nie wiem co mam teraz zrobić. Założyłem dzisiaj ten filtr i postaram się wysuszyć wnętrze w garażu ( mam ogrzewany). Potem zobaczę co będzie dalej. pozdrawiam i czekam na dalsze sugestie. DZIĘKI. |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2007-02-22 19:36:49
To teraz go wyjmij z powrotem. Przy tej pogodzie nie ma dużego zapylenia, a i liście już z drzew pospadały. Filtr tylko tłumi przepływ powietrza. Założysz go w okolicach kwietnia-maja jak będzie sucho i słonecznie, wtedy się przyda, a teraz tylko będzie tylko jeszcze pomagał w parowaniu szyb. Jak już go wyjmiesz to wsadź łapę w szparę po nim i pomacaj ile tam jest liści i innego badziewia. Odkurzacz, wąska ssawka i wyczyścić. Dla lepszego dostępu wyjmij z drugiej strony cały wentylator z obudową. Można tam dmuchnąć z kompresora dla rozruszania śmieci. Pozdro. |