Mam Peugeota 406 z silnikiem 1,8 8V z 1999r. Od momentu kiedy go kupiłem mam z nim jeden problem,a mianowicie nierówno pracuje na wolnych obrotach a czasami ma taki spadek nawet do 500 obrotów i po chwili sie podnosi na 900.Zostało wymienionych kilka rzeczy i bez rezultatu a mianowicie : sonda,silniczek krokowy,kable,świece,czujnik temperatury cieczy i w tym miejscu mam pytanie ? mówiono mi że są dwa czujniki cieczy ,jeden do kompa a drugi do wskaźnika i nie wiem który jest który i czy mają one jakiś wpływ na wolne obroty.Chę zaznaqczyć że auto było podpinane pod kom. i wszystko jest w porządku,nie wykazuje żadnej usterki . Mechanicy u których bylem rozkładają ręce i nie wiedzą co może być przyczyną tak nierównej pracy. jeszcze jedno co zauważylem że jak jest minusowa temperatura i powietrze jest suche to silnik jakby równiej pracuje. Jeżeli ktoś by mógł cos doradzić w tej kwesti to będę wdzięczny bo nie wiem gdzie jeszcze szukac pomocy. Może ktoś miał podobny problem i może cos doradzić
Pozdrawiam i proszę o pomoc