Mokra podłoga-carina E

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
mam nastepujący problem, w jednym miejscu mam strasznie mokrą podłoge(ta mokra podłoga jest w miejscu na nogi pasażera tuz zaraz za kierowcą). spód auta był sprawdzany i podobno mało prawdopodobne jest aby woda dostawała sie przez podłoge od spodu.którędy moze dostawać sie ta woda??boję sie ze wkońcu zgnije mi ta wykładzina-a jak zrobi sie ciepło to smród bedzie nie do wytrzymania.Pzdr

Witam! Też miałem taki problem! Od strony pasażera po odkryciu dywanika z przodu jest urzadzonko odprowadzające wode z klimatyzacji poza samochód, może doszło do pęknięcia tego urządzenia lub wężyk odprawadzajacy uległ pęknięciu, może u ciebie to też będzie przyczyną, jak i u mnie. Po uszczelnieniu wycieku mam teraz suche dywaniki. pozdrawiam.

Cytat:
2007-02-21 17:43:22, comtell pisze:
Witam! Też miałem taki problem! Od strony pasażera po odkryciu dywanika z przodu jest urzadzonko odprowadzające wode z klimatyzacji poza samochód, może doszło do pęknięcia tego urządzenia lub wężyk odprawadzajacy uległ pęknięciu, może u ciebie to też będzie przyczyną, jak i u mnie. Po uszczelnieniu wycieku mam teraz suche dywaniki. pozdrawiam.

tyle,że ja nie mam klimatyzacji

hehe. spróbuj zobaczyc czy masz wszystkie zaślepki gumowe w podłodze. a w szczególności w tym miejscu za pasażerem. musisz odprawić troche dywanika żeby zajżeć pod spód.

Cytat:
2007-02-21 20:56:20, comtell pisze:
hehe. spróbuj zobaczyc czy masz wszystkie zaślepki gumowe w podłodze. a w szczególności w tym miejscu za pasażerem. musisz odprawić troche dywanika żeby zajżeć pod spód.

to jest właśnie ból z ta wykładziną bo ciężko jest ją zdjąć-już próbowałem....

Przypadek taki przerobiłem.Miałem niedrożny kanał odpływowy po stronie kierowcy z podszybia.

Też tak mam, tyle tylko,że w mojej może być jeszcze problem dziury w podłodze ...
Jakby nie było - czekam na wiosnę.

Cytat:
2007-02-22 09:25:44, lackyluk pisze:
Przypadek taki przerobiłem.Miałem niedrożny kanał odpływowy po stronie kierowcy z podszybia.

Chyba mam to samo. Raz mi pociekła woda po nogach prosto z przewodu wentylacyjnego pod kolumną
Nie lubię targać podszybia
Pozdro.

NOrmalnie tragedia z tą wodą mam jej bardzo duzo w samochodzie(normalnie zrobiło sie bajoro).na całej lewej stronie-czy ktoś ma jakieś pomysly-auto ma szyberdach ale cała podsufitka jest sucha. czy ktoś wie jak sprawnie i szybko zdjąć wykładzine zeby zobaczyć czy nie mam przypadkiem dziury w podłodze??
PZdr

Cytat:
2007-02-20 21:31:42, Ori83 pisze:
Witam, mam nastepujący problem, w jednym miejscu mam strasznie mokrą podłoge(ta mokra podłoga jest w miejscu na nogi pasażera tuz zaraz za kierowcą). spód auta był sprawdzany i podobno mało prawdopodobne jest aby woda dostawała sie przez podłoge od spodu.którędy moze dostawać sie ta woda??boję sie ze wkońcu zgnije mi ta wykładzina-a jak zrobi sie ciepło to smród bedzie nie do wytrzymania.Pzdr

U mnie leciało przez... drzwi tylne. Najpierw podkleiłem folie zabezpieczająca ale nie pomagało. Dopiero nacięcie uszczelki na dole rozwiązało problem i woda wylatuje na zewnątrz a nie do środka. Sprawdz boczek tylnych drzwi czy jest mokry na dole a najlepiej rozbierz całe. Chodzi o to że woda spływa po szybach i teoretycznie powinna wypływać przez odpływy drzwi ale w Carnie nie zawsze tak jest .

[ wiadomość edytowana przez: Parker dnia 2007-03-05 08:30:43 ]

ngrzewnice czasem tez lubią ciec , wtedy będzie mokry dywanik , znam to z autopsji kilku Carin które rozbierałem