Wyskakujaca 5tka :(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam! mam od paru dni toyotke rav 4 dzis wyjechalem za miasto i gdy wrzucilem 5tke po chwili wyskoczyla ponownie wrzucilem i po kilku kilometrach znów wyskoczyla , jezeli lekko sie przyczymuje lewarek to jest ok..... czy ktos moze wie co jest przyczyna? nadmienie ze jest jakis luz chyba na mocowaniu tylnego mostu (moze skrzyni) bo jak puszczam gaz to słychac udezenie jakby o podłoge moze to jest przyczyna???

A poduszki od silnika nie są pozrywane całkowicie?

jeszce nie zagladalem po samochod dopiero jutro to zrobie ale wydaje mi sie ze z tylu puka przy puszczaniu gazu...... raczej napewno...

Ja tez kupiłem z taką wadą corolle. Bieg mi wyskakiwał średnio raz na 5 km. Diagnoza w serwisie Corolli - zuzycie koła zębatego biegu. Koszt cześci: koło zebate, spręzynka, przesuwka,synchronizator = około 1000 zł. Za robocizne nic nie płaciłem. W serwisie pewnie zapłacisz z 2000 zł za wszystko. U zwykłego mechanika może około 1500 zł. Najlepiej by było zdobyć koło zebate z jakiegoś rozbitka ale nie masz gwarancji ze bedzie wszysko oki. Z tego co słyszałem to ponoć do koła zebatego 5 biegu nie trzeba zdejmowac całej skrzyni, jest tam jakaś klapka boczna ale ta informacja nie jest potwierdzona. Musiałby ją ocenić mechanik.
Ale sprawdź jeszcze poduszki silnika i skrzyni biegów.
Pozdro.

[ wiadomość edytowana przez: cesar dnia 2007-03-26 11:05:38 ]