Regeneracja reflektorów samochodowych NEW!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!

W sieci znalazłem firme która zajmuje sie regeneracją reflektorów (odbłysników) zastanawiam sie nad tym manewrem ponieważ padły mi odbłyśniki w xenonie (oryginał helli) koszt nie duzy a może byc całkiem przyjemnie lepeij niz na nowych depo.
Link:Regeneracja reflektorów samochodowych co otym myslicie?????

Cena bardzo atrakcyjna, jeśli robi to solidnie, bez zacieków, po prostu jeśli robi technologicznie poprawnie.
Ja sam oddałem do regeneracji w Bytomiu, ale gość pokazał mi już zrobione dla kogoś innego, więc nie oddawałem w ciemno. Jak odebrałem, to wyglądały jak z fabryki, już nie wspomnę jak świecą do tej pory
Jakbyś chciał namiar, to daj znać.

Sewcio a ile w Bytomiu taka przyjemnosc ??

Sewcio tylko że z tego linka wynika iż chodzi koledze o samo regenerowanie odbłyśnika srebrzanki i nic więcej, i to jeszcze samemu trza ją wymontować...
To jest dobra cena..?? ,a gdzie tam jeszcze odbłyśnik za soczewką, czyszczenie soczewki, polerowanie szkła..

Gość z Bytomia ma teraz punkt w Piekarach Śl..
I tego właśnie polecam, bo moje też robił...

podrawiam

Ale ile za tą przyjemność ?

Cytat:
2008-02-03 10:19:06, magila_one pisze:
Sewcio tylko że z tego linka wynika iż chodzi koledze o samo regenerowanie odbłyśnika srebrzanki i nic więcej, i to jeszcze samemu trza ją wymontować... To jest dobra cena..?? ,a gdzie tam jeszcze odbłyśnik za soczewką, czyszczenie soczewki, polerowanie szkła.. Gość z Bytomia ma teraz punkt w Piekarach Śl.. I tego właśnie polecam, bo moje też robił... podrawiam

Czepiasz się...

Po pierwsze - Na aukcji jest tak niejasno napisane, że trudno stwierdzić co on zregeneruje - 1 odbłyśnik, czy komplet z całej lampy, w naszych są 3 elementy

Po drugie - napisałem, że robiłem w Bytomiu, bo wiesz, że ja jeszcze robiłem, jak miał gościu tam zakład.

Po trzecie - napisałem, że podam namiary dla zainteresowanych, a wtedy każdy wykręci numer i dogada sprawę. Według mnie odnowienie odbłyśników soczewek od ksenonów nie przekroczy 150pln brutto + koszty przesyłki w przypadku kolegów, ale zawsze można z nim negocjować cenę, ja zapłaciłem mniej, kwestia umiejętności negocjacji Michał, sam wiesz jak było...

Ja z nalazłem na allegro taką ofertę

Po rozmowie ustalono ceny:
"Koszt kompletnej regeneracji to cena 120-140zł(za 2 lampy). regeneracja samych odbłyśników to ok 85zł. wysyłka w cenie.
Na same odbłyśniki gwarancji nie możemy dać. Ponieważ składanie reflektora musi się odbywać w odpowiednich warunkach i tylko wtedy możemy za to odpowiadać!"

Teraz się zastanawiam którą opcję wybrać

W odpowiednich warunkach, znaczy że nie możesz dotykać odbłyśników palcami, ale zawsze możesz za samo mocowanie trzymać i będzie ok. Ja sam montowałem i do tej pory jest super, a mija już ponad 2 lata.

Dzięki Sewcio. Ja jużim pisałem zę sam będę się bawiłł rozbieraniem lampy. Kusi mniejesdynie polerowanie "szkła" lampy.

Cytat:
2008-02-12 00:21:01, Jajecznica pisze:
Dzięki Sewcio. Ja jużim pisałem zę sam będę się bawiłł rozbieraniem lampy. Kusi mniejesdynie polerowanie "szkła" lampy.

...a to musowo jak już masz rozebraną ... w/g instrukcji w poradach.... ja swoich lamp jeszcze nie rozbierałem , ale od zewnatrz nieco już brązowe szkła polerowałem lekko ścierną pastą polerską ( ponad godzinę jedna lampa) choć można przyśpieszyć b.drobnym papierem wodnym ... ale i tak trzeba wypolerować... i nareszcie widzę w nocy drogę...hihihi...