[126] zwrotnice

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mam do regeneracji zwrotnice ale wole kupic nowe tylko nie wiem ktory element ? samą zwrotnice czy tą obejmę w której ona się porusza? jak to kupię to poskładanie tego do kupy będzie wyraźnie mniej czasochłnne niż regeneracja?

[ wiadomość edytowana przez: CarvMachine dnia 2007-03-15 17:12:55 ]

Jeśli chcesz mieć dobrze poskładane zwrotnice, niedrogo i bez wielkiego nakładu pracy to wymontuj swoje używane, pofatyguj się na giełdę np. w Gliwicach lub jak najbliżej Twojego miasta, i zostawiając swoje stare zwrotnice dostaniesz zniżke na juz zregenerowane. służą dobrze, są profi poskładane.

PS: na pewno mogłeś to przeczytać w jednym z wielu tematów o zwrotnicach, jakie znalazłbyś w wyszukiwarce...

dzieki ale wiem to bo czytałem te tematy ale jazda na giełde to dla mnie trochę kłopotliwe i kosztowne więc z tąd to pytanie. a zatem jeśli kupię nowy ten element skręcający lub tą obejmę (mogę to mieć tanio) albo te dwa elemęty to będzie jednak nie to samo co zregenerowana?

Kup sobie obejme, sprawda jak wygladaja plaszczyzny na czopie zwrotnicy(w razie co wyrownaj drobnym pilnikiem) do tego zestaw naprawczy i kilka podkladek zebys sobie to ustawil, zloz i heja banana

Koszt takiej kompletnej nowej zwrotnicy to około 120 - 130zł. Za piastę zapłacisz około 30 - 40zł za sztukę.
Zwrotnica regenerowana to na giełdzie w mysłowicach 35zł....

Wydaje mi się, że HNT ma rację.

Ja się raz bawiłem w regenerację tylko z ciekawości czy potrafię. W rezultacie i tak musiałem je oddać do warszatu żeby sworzeń wybili bo się zapiekł... koszt był porównywalny z giełdą tylko dlatego, że dostałem piasty w prezencie.

musiałbyś kupić oba elementy i zestaw naprawczy (ze swożniem, uszczelkami itd) co wcale tanie nie jest, a potem ładnie wszystko dopasować i poskładać- jest z tym trochę roboty, moze Ci sie wydawać ze z pozoru dobrze poskładałeś zwrotnice, a po pół roku bedzie juz luzy miała... bardziej opłaca się kupić regenerowane

No i do regeneracji przydaby się rozwiertak....

Ja z pomocą ojca dałem rade wymienić co sie da, zużyłem do tego ze 2 komplety starych jakichś zwrotnic 2 zestawy naprawcze, jeden śrubokret płaski i kupe czasu ale już rok na tym śmigam i lozow nie ma

ja dziś zakupiłem zwrotnice z gwarancją za 120zł zobaczymy jak się będę sprawdzały bisie

o wlasnie o taka odp mi chodzilo dzieki HNT w takim razie zostaje wycieczka do gliwic

W Gdańsku regeneracja za 100zł komplet........