MotoNews.pl
4 Problem z interfejsem do voila plus (183699/0) - NT

Problem z interfejsem do voila plus

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Kupiłem na allegro od Viakena interface USB do sterownika Voila plus. Zainstalowałam, pod XP zmieniłem port na COM2. Odpalam program w 1 zakladce mam odczyt parametrow i moge tam wejść, czasami mi odczytuje dane, a czasami pokazuje błąd wczytywania czy cóś takiego.
Natomiast do drugiej zakładki ustawienia konfiguracyjne wogóle nie mogę wejść bo odrazu wyskakuje mi ten błąd. Czy przyczyną może być zbyt długi kabel USB - 6m. Jaką ustawić prędkość na porcie COM, może jeszcze jakieś inne ustawienia trzeba tam ustawić jakieś bity stopu i takie tam. Proszę o pomoc, bo chcę sobie ustawić CUT OFF, mój gaziarz strasznie się przed tym wzbrania. pozdrawiam

Nikt nie ma pomysłów. Pomyślałem iż napiszę dokładnie co i jak.
Odpaliłem silnik oraz programik do Voila Plus, połączył się z centralką, wybrałem poz 1. wyświetlanie parametrów i pusto, nie odczytuje ( ew raz na jakiś czas się połączy i wyświetli ), po czasie wyrzuca komunikat " błąd czasu wyjścia"., na pozycji 2 ustawienia konfiguracyjne wogóle nie mogę wejść albo oprogramowanie się wiesza albo błąd j/w. Próbowałem różne wersje oprogramowania. Będę naprawdę wdzięczny, jeżeli ktoś podpowie co może być problemem. System winXP, interface jest na USB, czyli emuluje port COM, który ustawiłem jako COM2, poza tym zmieniałem prędkość COM i nie pomaga. Pozdrawiam