MotoNews.pl
11 Rozrch odpalanie zimą.... (173246/18) - NT

Rozrch odpalanie zimą....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam taki prolem ze jak jest zimniej po calej nocy jak chce odpalic moja carinke to silnik tak jak by odrazu odpala i odrazu gasnie
co to moze byc? a i jeszcze chcialem dodac ze jak juz odpali to chodzi tak przez 1 min ok po czym obroty spadaja i w koncu gasnie co to moze byc carine kupilem 2 tyg. tem i narazie wymienialem tylko olej....
Pozdrawiam!!

wydaje mi sie ze sprawa moze dotyczyc zasyfionej przepustnicy, poza tym odlacz aku. na 15 minut niech sie wyzeruje komp. bo poki co nic madrzejszego mi do glowy nie przychodzi.

Wlacza sie ssanie wiec chodzi po krotkiej chwili i gasnie jak nabierze ciut temp.

Cytat:
2007-01-27 13:07:38, Cromm pisze:
wydaje mi sie ze sprawa moze dotyczyc zasyfionej przepustnicy, poza tym odlacz aku. na 15 minut niech sie wyzeruje komp. bo poki co nic madrzejszego mi do glowy nie przychodzi. Wlacza sie ssanie wiec chodzi po krotkiej chwili i gasnie jak nabierze ciut temp.

Ok dzisiaj odłoncze aku i wyzeruje ,jak go wyzeruje to mam jezdzic na benzynie czy na gazie ,a jak mozna przeczyscic ta przepustnice ??

ok komputer wyzerowany...

To chociaż napisz czy pomogło, u mnie też taki problem występuje.

Cytat:
2007-01-28 09:03:50, urbmich pisze:
To chociaż napisz czy pomogło, u mnie też taki problem występuje.

Dzisiaj sprawdze bo wczoraj niemialem jak bo to tyko wystepuje po calej zimnej nocy...

Poszukajcie w wątku " Temat akumulatora - sprawdzajcie co roku..." w technicznym (było niedawno). Może paliwo cofa się do zbiornika po długim postoju.

Pzdr

a odpalasz w końcu na gazie czy na benzynie??
i jaką masz instalke LPG

Odpalam na benzynie...

pytanie odpowiedz ...pytanie odpowiedz...

co z przepustnicą ?

benzyna, LPG jak odpalasz ?

Witam po dłuższej przerwie, problemem była kiepskiej jakości benzyna...

ja mialem podobny problem z moja camrówka, w garazu jest bardzo wilgotno i odpala na trzech garach (swiecach).problem tkwil w wilgotnosci kopulki elektrycznej. moglabyc to tesz wina swiecy ale wymieniane nie dawno albo przewodow elektryczny (jakies przepiecie) lub palca no i wreszcie kopulki wymienilem na nowa i jest ok. aczkolwiek jeszcze sie czasem zdarza jak jest wilgotno... pozdro