Zacieki ze smo造-czym usun望

« Poprzedni | Nast瘼ny »
Umy貫m je寮zide趾o po jesiennym bagnie drogowym i zauwa篡貫m 瞠 w rejonach gdzie zwykle chlapie b這to za ko豉mi na karoserii mam takie same zacieki ze smo造 lub asfaltu.Zw豉szcza du瞠 s za przednimi ko豉mi - wygl康a to tak jakbym przy ruszaniu zeskrobywa asfalt spod k馧 (wiecie -nie znacie - przedni nap璠 )

Pytanie:
Czym to usun望 瞠by nie zniszczy lakieru - wskazane domowe sposoby.
S造sza貫m 瞠 rozpuszczalniki i benzyna ze廝 te lakier.

ps.Je郵i jest ju podobny w徠ek prosz o info na priv - przenios si

[ wiadomo嗆 edytowana przez: Solltys dnia 2006-11-22 11:44:14 ]

benzyna , ropa, nafta ....

Benzyna jest bezpieczna dla lakieru, rozpuszczalnik ju nie baudzo.

Osobi軼ie polecam past Tempo lub podobn - bezpieczna dla lakieru a 軼i庵nie nawet w瞠ry z ptasich kleks闚

mia貫m to samo i ropa da豉 rad , poprostu zmocz to obficie poczekaj kilka minut i zejdzie bez problemu/ tylko nic na si貫 bo w tej smole jest napewno piasek i mo瞠sz uszkodzi lakier.

stary wyprubowany babciny spos鏏 mas這 lub margaryna ale jeszcze zale篡 ile tej smo造 masz.
pozdr

Cytat:
2006-11-22 12:14:00, Immo pisze:
Osobi軼ie polecam past Tempo lub podobn - bezpieczna dla lakieru a 軼i庵nie nawet w瞠ry z ptasich kleks闚

W rzeczy samej
Tylko tego u篡wa貫m,u篡wam i u篡wa b璠e

przesta鎍ie kombinowa jak konie po g鏎k.
W sklepach i stacjach benz. s 鈔odki do zmywania smo造, 篡wicy itp. Koszt ok 10-15z, efekt super, jedno psikni璚ie i smo豉 rozp造wa si.
Co ciekawe lakier jest przy tym nie naruszony, zero zmatowie itp
Nadaje si r闚nie na alu felgi-malowane

proponuj r闚nie margarynk za 2,50 he he he....

Cytat:
2006-11-22 16:53:43, czacha pisze:
przesta鎍ie kombinowa jak konie po g鏎k. W sklepach i stacjach benz. s 鈔odki do zmywania smo造, 篡wicy itp.

I kto tu kombinuje

Jeden preparat do smo造, drugi do 篡wicy, inny na kleksy, inny na to, inny na tamto... Kup tubk tempo za 7z i usuniesz wszystko bez 郵adu.

Amen

Tylko benzyna ekstrakcyjna.
Past tempo to mo積a poloneza polerowa, szkoda lakieru na ome軼e

Chyba je寮zimy w tych samych rejonach
Jestem w豉郾ie po zabiegu usuwania tego dziadostwa. Najpierw ropa, odczeka chwilk, p騧niej benzynk ekstrakcyjn a jeszcze p騧niej ciep豉 woda ze 鈔odkiem myjacym.
O ma郵e s造sza貫m, ale nie pr鏏owa貫m bo na warsztacie u te軼ia tego specyfiku akurat nie by這

Cytat:
2006-11-22 20:52:34, fjuczer pisze:
Tylko benzyna ekstrakcyjna. Past tempo to mo積a poloneza polerowa, szkoda lakieru na ome軼e

Tylko ekstrakcyjn mo積a do poloneza la,bo lakier od niej na bank zmatowieje.
Tempo nie do嗆 瞠 usunie smo貫 to jeszcze zostawi 郵isk pow這ke ochronn, po kt鏎ej to owa smo豉 nie b璠zie si tak ochoczo przykleja豉,poza tym przyda si璠o usuwania rysek i innych pierd馧 i to za siedem zeta.A ponadto to ... to r鏏cie co chcecie, tylko 瞠by nie by這 瞠 nie radzili鄉y

Cytat:
2006-11-22 21:54:54, SEBA-OMEGA pisze:
Tylko ekstrakcyjn mo積a do poloneza la,bo lakier od niej na bank zmatowieje.

Po zastosowaniu w/w przeze mnie czynno軼i nie widz 瘸dnych oznak zmatowienia. Czary jakie czy jak

z dost瘼nych benzyn i rozpuszczalnik闚 to w豉郾ie b. ekstrakcyjna jest najmniej inwazyjna wobec lakier闚 samochodowych.
pasta tempo to wredne 軼ierniwo, kt鏎e do嗆 znacz帷o "poleruje"-wyciera lakier.

gdyby benzyny i oleje zjada造 lakier samochodowy to wi瘯szo嗆 aut mia這 by dziury wok馧 wlewu paliwa , a tak nie jest.

lepiej zmy z lakieru ni niego zetrze

ja usuwa貫m olejem ,mas貫m ...5 min pracy i po krzyku

Przypomnia這 mi si, 瞠by zako鎍zy temat.

Zmy貫m dziadostwo niedawno zwyk陰 prze廝oczyst naft paln. Namoczy貫m i wytar貫m do sucha.

Na marginesie: Te zacieki to efekt dora幡ych napraw naszych szpec闚 od asfaltu - to taka mieszanka kupowana w workach co j k豉d na zimno w dziury. Wystarczy deko temperatury i p造wa. Po dok豉dnych ogl璠zinach okaza這 si, 瞠 przednie drzwi i lewe i prawe poni瞠j listwy s upstrzone ledwie widoczn drobnic smo這w - niez豉 ka逝瘸 musia豉 by

« Poprzedni | Nast瘼ny »