| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Grande Kluska Wawa/Eudezet | 2006-11-22 10:56:34 Sprawdź łączniki stabilizatorów. |
slaww Opel omega B combi Jastrzębie Zdrój | 2006-11-22 15:52:24 łącznik wymieniony,końcówki drążków też.
praktycznie to chyba wszystko oprócz amorów(ale narazie dobre) dzięki- sprawdze jeszze to łożysko. |
pablo730 Omega C 2,5 V6 LPG Inowrocław | 2006-11-22 16:05:26 Poduszki (gumy) drążka stabilizatora obstawiam. |
![]() chevy01 Omega Caravan Poznań | 2006-11-23 18:01:32
te łożyska potrafia czasem narobić niezłego hałasu... |
slaww Opel omega B combi Jastrzębie Zdrój | 2006-11-25 21:50:57 znalazło się .
łącznik stabilizatora-kaput miał ze 3 tygodnie i umarł(fabrik feler) wymieniony na gwarancji dzięki pozdrowionka |
mt-01 opel omega b zamość | 2007-03-31 10:47:54 Tego schabowego należałoby odświeżyć ;p
A więc na wstępnie WITAM wszystkich LOB'owiczów! Wymieniłem co tu napisane przy okazji remontu przekładni (PEPE respekt ). Aż tu nagle, ni z tego, ni z owego, z dnia na dzień zaczęło stukać... Udałem się na stację diagnostyczną i tam bardzo miły pan po uprzednim sprawdzeniu wszystkiego powiedział mi, że to na 90% łożyska na amorach (z jednej i drugiej strony). Stwierdził to po tym jak ruszał autem i ręką trzymał za amora, swoją drogą też czuje tam malutki luz podczas poruszania autem.
I teraz pytanie.. czy faktycznie mogło się to wyrobić tak z dnia na dzień i z obu stron, a jeśli tak to ile takie ustrojstwo kosztuje i czy sam dam rade sobie to wymienić (mam kanał i troszku narzędzi i jeszcze troszku pojęcia o samochadach (kierownica, koła itp ))
Pozdro Ludziska |
magila_one Omega X25DT SilverPe ... sosnowiec | 2007-03-31 16:41:34
czyli co..?? Łącznik, drążki, gumki pod stabilizatorem..?? Czy wszystko tzn. całe zawiecho, czy elemęty układu kierowniczego..?? Mógł byś napisać dokładnie co wymieniłeś wtedy bedzie można zdefiniować czego niewymieniłeś Możesz odrazu określić rodzaj stukania, skąd niesie, czy na nierównościach, czy podczas skrętu kół.. stukać może z wielu powodów najczęściej są to wybite łączniki albo gumy pod stabilizatorem. Łożyska nad amorami musiały by być zmasakrowane żeby zaczeły stukać, a co byś odczuł już trochę temu (np. po skręcie kół ciężej się odkręcają jak ruszasz, przeskoki na kierownicy i pare innych). Kiedyś też dałbym sobie ręke uciąć żę to łóżyska nad amorami, zakupiłem wymieniłem i co..?? teraz bym był bez ręki.. |
mt-01 opel omega b zamość | 2007-04-02 13:49:03 hmm dobra już się poprawiam...
No więc chyba jednak pan od diagnostyki wprowadził mnie w błąd... Ponieważ nie ma żadnych przeskoków przy skręcie kołami, a stuki pojawiły się z dnia na dzień... Słyszalne są głuche stukania (lewa i prawa strona), podczas jazdy po dziurach - niezależnie czy skręcam czy jadę prosto. Wymieniłem jakieś 6 000 km temu: przekładnię kierowniczą (regeneracja), tuleje wahaczy, łączniki, drążki. Stuki słychać nawet wtedy gdy chwycę za nadkole i bujam autem. Po otwarciu maski i takim bujaniu czuć tak jakby delikatny luz na kielichach od amorów... W okolicy nie mam innego diagnosty, wiec chyba dzisiaj wskoczę sam do kanału... ;p Ręki to sobie nie dam uciąć;p |
magila_one Omega X25DT SilverPe ... sosnowiec | 2007-04-02 16:58:39
Teraz to daje sobie rękę uciąć że masz wyrobione gumy pod drążkiem stabilizatora.. na pierwszy rzut oka mogą one wyglądać ok. dopiero jak pobujasz autkiem to zobaczysz że są beee. poproś o pomoc kolege właź pod wóz, bedziesz wiedział czy wart jestem swojej ręki
pozdro |