Maluch TDI

« Poprzedni | Nastpny »

Ciemno, widz ciemno

-Widzisz?
-Nie widz!
-No widzisz

czyli...fotek nie wida

[ wiadomo edytowana przez: -SerU- dnia 2005-12-15 00:06:48 ]

niop...Kolega z wasnego dysku D: probowal podlinkowac pliki

A swoj drog to ciekaw jestem czy dal jakiegokolwiek diesela wpakowa do malca - zawsze to taniej by sie jedzio.

Jakby si dao to mj malec ju czeka

Cytat:
2005-12-15 08:12:22, Lava1 pisze:
A swoj drog to ciekaw jestem czy dal jakiegokolwiek diesela wpakowa do malca

mam na dysku filmik ktry jest podpisany 126p TDI. by moe to tylko podpis i wcale tam takiego silnika nie ma. filmik jest nagraniem wycigu na 400 m. i powiem Wam e ten maluszek tak wymiata e jakie GTI miaoby problemy

Cytat:
2005-12-15 08:55:22, StyQ pisze:
mam na dysku filmik ktry jest podpisany 126p TDI. by moe to tylko podpis i wcale tam takiego silnika nie ma. filmik jest nagraniem wycigu na 400 m. i powiem Wam e ten maluszek tak wymiata e jakie GTI miaoby problemy

ten malec ma silnik TDI 1,9 z golfa i to bardzo mocno wymiata

co do malca z dizlem to byy bo daje prawie 40 KM ale nie weszy do produkcji bo silniki byy chiskie a e JEN bardzo podroa wiec projekt niestety pad i tylko par takich malcw miga

Jak ju co to Japoskie.

Po pierwsze - JEN to waluta Japoni a nie Chin
Po drugie byy to silinki bodaje Subaru albo Suzuki

tu jest text co i jak czyli :
"Fiat 126 DIESEL
Najbliszy realizacji by pomys wstawienia do malucha silnika wysokoprnego. W tym przypadku prowadzono ju nawet analizy technologiczne. Idea zrodzia si w pocztku lat 80, w epoce kartek na benzyn. W gr wchodziy dwa przemysowe silniki japoskiej firmy Kubota, chodzone ciecz: trzy- i czterocylindrowy. Ostatecznie wybrano jednostk wiksz. Z pojemnoci 800cm3 osigaa ona 24KM. Samochd z ni sta si nie tylko bardziej dynamiczny, ale i bardziej komfortowy ze wzgldu na mniejsze drgania silnika. Mimo zaawansowania prac nie doszo do seryjnej produkcji, poniewa japoski jen zacz gwatownie zwykowa i cae przedsiwzicie przestao mie ekonomiczny sens."

Dave ty ty ty archeologu

Wesoych wiat

Cytat:
2007-04-07 09:02:26, rafffik pisze:
Dave ty ty ty archeologu

ao co - mialem kiedys taki bolid tyle ze benzyniaka

a tak na marginesie te dizle mialy miec naped na przod znalazlem to zdaje sie kiedys w jakims starym Modym techniku, albo innej gazetce z lat 80 z calym opisem technicznym...

« Poprzedni | Nastpny »