Dwie fotki brudnej Ave pod moim blokiem jeszcze na starych blachach a w dowodzie jako właściciel ciągle jest wpisany "pyrekcb"
Wrażenia po przesiadce z Corolli... dużo większy komfort głównie jeśli chodzi o jazdę po nierównościach, dziurach itp. Dużo ciszej przy większych prędkościach i jakoś spokojniej.
Inne przełożenia, czy jak to nazwać. Generalnie mam wrażenie że Corolla miała lepszy start, ale Avensisem jakoś fajniej mi się rusza no i przy szybszej jeździe jest fajniej. Max wyciągnąłem 190 km/h (oczywiście na niemieckiej autostradzie ;P) i zupełnie tej prędkości nie czułem. Corollą też jechałem 190 ale to było już niezbyt przyjemne.
Znacznie więcej miejsca na tylnych siedzeniach, zwłaszcza nad głowami, co jest o tyle istotne że wożę tam często 3 osoby i w corolli liftbacku nabawili się skrzywienia karku
(w ave liftbacku jest pod tym względem niewiele lepiej - porównywałem z autem Many'ego - liftback jest troszkę ładniejszy).
Wygodniej się wsiada i wysiada. W corolli było nisko.
No i ten gaz... Nie miałem nigdy i mam mieszane uczucia, tzn. szkoda mi silnika, ale z drugiej strony na stacji benzynowej jest przyjemnie
Z wad... Czemu nie jest niebieska?
Na razie walczę z ogrzewaniem i coś nie funguje syrena od alarmu. Poza tym przy 110-120 niekiedy czuć drgania na kierownicy (koła były 2 razy wyważane) no ale to chyba częsta bolączka w Ave, choć też jeszcze z tym powalczę. Deskę rodzielczą rozebrałem już (częściowo) ze 4 razy
Teraz szykuję się na wymianę płynów itp. Ogólnie jestem bardzo zadowolony bo po prostu przyjemnie się jeździ
[ wiadomość edytowana przez: Pigletto dnia 2007-12-28 12:40:45 ]